Pireli čelendž u Konektiketu: Pobede podelili Honda i Hjundai

Treća runda Pireli vorld čelendža vožena je prošlog vikenda na stazi Lajm Rok park u Konektiketu, a pobede su podelili “honda“ i “hjundai“.

Pol-poziciju za prvu trku je osvojio Rajan Eversli u “siviku tajp R TCR“, ispred dva “hjundaija i30N TCR“.

Eversli je na startu sačuvao prvo mesto i celu trku je proveo na prvoj poziciji.

U trećem krugu na stazu je izašlo sigurnosno vozilo, posle incidenta u kojem su učestvovali Adam Merzon u “siviku“ i JT Kupal u “audiju“, posle kojeg je vozač “audija“ završio u zaštitnoj ogradi.

Na restartu je Eversli je sačuvao vođstvo, a tri kruga pre predviđenog kraja trka je prekinuta posle sudara u TCA klasi.

Eversli je tako zabeležio svoju drugu TCR pobedu u karijeri, dok su pobedničko postolje kompletirali vozači Brajan Herta motorsport “hjundaija“ Mark Vilkins i Majkl Luis.

Za četvrto mesto se vodila velika borba između tri “golfa“, a na kraju je Majkl Hurcin iz ovog tromeča izašao kao pobednik. Mejson Filipi i Brajan Ortis morali su da se zadovolje pozicijama pet i šest.

Džeremi Danijel i Met Fasnaht u “audijima“ su osvojili sedmo i osmo mesto, a prvih 10 su kompletirali Nejt Vinsent u “golfu“ i Entoni Gerasi u “audiju RS 3“.

Na drugoj trci viđen je dvostruki trijumf “hjundaija“: Majkl Luis je trijumfovao ispred Marka Vilkinsa, dok je lider šampionata Rajan Eversli trku završio kao peti.

Luis je odlično krenuo sa pol-pozicije, a Vilkins se sa trećeg mesta probio ispred Everslija.

Na stazu je ubrzo izašao sigurnosni auto, pošto je PJ Grenke u “subaruu“ TCA klase ostao ukopan na startnoj rešetki zbog problema sa poluosovinom.

Trka se nastavila u četvrtom krugu, a dvojac “hjundaija“ je počeo da beži Eversliju, koji je zbog preranog starta kažnjen prolaskom kroz boks. Eversli je kaznu odslužio u 11. krugu, a na stazu se vratio kao dvanaesti.

U 16. krugu sigurnosno vozilo ponovo se našlo na stazi, ovaj put posle incidenta u kojem je David Ostela u “audiju RS 3“ izleteo i udario u ogradu.

Vožnja je nastavljena u 22. krugu, a na satu je ostalo još 15 minuta do kraja. Eversli se, uprkos prekidima trkačkog ritma do 26. kruga probio do šestog mesta, a sledeća meta je bio petoplasirani Mejson Filipi u “golfu“.

Međutim u 29. krugu i treći put je aktiviran sigurnosni automobil. Takmičar TCA klase Hose DaSilva u “mazdi MX-5“ ostao je parkiran na stazi.

Trka je nastavljena u 34. krugu, a vozačima su ostala samo dva trkačka kruga. Eversli je u poslednjem napao Filipija, koji se nije predavao. Njih dvojca su četiri krivine proveli vozeći paralelno, ali je Eversli ipak uspeo savlada vozača “folksvagena“.

Luis je bez većih problema upisao svoju drugu TCR pobedu, dok se na drugom mestu našao njegov timski kolega Majkl Vilkins. Portorikanac Brajan Ortis u “golfu“ je kompletirao pobedničko postolje.

Džeremi Danijel u “audiju“ završio je četvrti, Eversli je bio peti ispred Filipija. Nejt Vinsent u “golfu“ osvojio je sedmo mesto, dok su se iza njega našla dva “audija“: Met Fasnaht kao osmi, JT Kupal kao deveti. Majkl Hurcin u “golfu“ je kompletirao prvih 10.

Eversli je pet od dosadašnjih šest trka završio na podijumu i nastavlja da vodi u TCR diviziji serije.

Pireli vorld čelendž nastavlja se od 13. do 15. jula, kada su na programu trke u Portlandu.