Počelo je 4. avgusta 2013…

Na današnji dan, pre tačno dve godine, Hose Marija Lopes izvezao je svoje prve WTCC trke kao gostujući vozač na argentinskoj rundi šampionata. Pečito je na pisti Terme Rio Ondo nastupio u zastarelom BMW-u 320 TC nemačkog Vihers sporta i pobedio je već u drugom nastupu.

Tadašnji menadžer Vihers-sporta Dominik Grajner danas je vođa Minihove WTCC operacije. Prema njegovom mišljenju, još u avgustu 2013. moglo se naslutiti da će argentinski trkač postati superstar Svetskog prvenstva turing automobila.

Grajner je od prvog momenta bio impresioniran pristupom i sposobnostima bivšeg trkača GP2 serije i test vozača Formule 1: „Poznavao sam njegov trkački profil i očekivao sam da će biti dobar, ali ne toliko dobar. Naš BMW nije bio naročito konkurentan, nadali smo se da ćemo proći dobro u Jokohama trofeju, ali ništa više od toga.“

Lopez_Arg_74 Lopez_Race2_Arg_37Lopes je na testu na Termama bio jedanaesti, a na treninzima četvrti i šesti. U Q2 sesiju ušao je kao osmoplasirani i u njoj postigao deseto vreme, koje mu je po tadašnjim sportskim propisima donelo pol poziciju na trci 2. A nju je u nedelju po podne lako pretvorio u svoj prvi WTCC trijumf.

„Na testu je bio negde oko 12. mesta, ali je u svakoj sesiji posle te bio među prvih pet“, seća se Grajner. „Vozio je jako dobro i bili smo vrlo srećni kada je pobedio. To je bilo kao san.“

Tim menadžer Minih motorsporta posebno dobro pamti Lopesovu posvećenost u prvom izlasku na WTCC scenu: „Kasno noću slao mi je sms poruke o tome kakav je automobil i o podešavanjima. Mnogo se trudio, stalno je do kasnih sati ostajao na stazi. I takav je i danas.“

Lopez_Race2_Arg_67
U nedeljnoj trci 1 Pečito je kroz cilj prošao peti, a trku 2 je osvojio, na oduševljenje domaće publike. Bio je to izuzetan i, bez obzira na poznavanje staze, neočekivan rezultat vozača koji se u plavom BMW-u pojavio kao zamena za stalnog trkača ekipe, Švajcarca Fredija Barta.

Krajem 2013. Lopes je postao fabrički vozač Sitroena i već u prvoj punoj WTCC sezoni osvojio je svetsku titulu, postavljajući usput nove rekorde u statistikama šampionata.

„Nastup sa nama bio je jednokratna avatura, naravno da smo želeli još, ali kada sam čuo da je Lopes potpisao za Sitroen, bilo mi je jako drago zbog njega. I bio sam ponosan na našu ekipu, jer smo praktično iznedrili fabričkog vozača“, zaključio je Grajner.