Test program Polstar Cijan rejsinga teče po planu

U sklopu priprema za ulazak u Svetski šampionat turing automobila 2016, Polstar Cijan rejsing izveo je svoj razvojni test program van granica Švedske.

U seriji probnih vožnji u oktobru prikazanog modela „volvo S60 polstar TC1“, od kojih je poslednja uključila četiri dana na Valelungi u Italiji, učestvovali su Ted Bjerk, Robert Dalgren i Fredrik Ekblom.

Sva trojica su fabrički vozači Volvoa i kandidati su za dva raspoloživa sedišta u WTCC kampanji koja počinje 2016. i planirana je kao višegodišnja, uz povećanje broja automobila od 2017. nadalje.

„Napredovali smo nekoliko koraka u odnosu na početne testove“, ispričao je Ted Bjerk, trostruki i aktuelni STCC šampion. „Naravno, ovo je još vrlo rana faza, ali ono što sam dosad video zaista obećava.“

wtcc_test_1„Uspeli smo da prema planu i zasad bez ijednog većeg problema ispunimo naš test program“, kazao je Fredrik Valen, tim menadžer Polstar Cijan rejsinga. „Dobili smo mnogo odgovora na pitanja koja smo imali. Još smo u ranoj fazi razvojnog programa i sada polažemo osnove za našu WTCC kampanju. Veći deo rada na razvoju tek je pred nama, ali ohrabruje što je program počeo pozitivno.“

Konačna odluka švedske ekipe – reprezenta fabričkog Volvoa – o sastavu trkačke postave za iduću godinu biće saopštena do kraja 2015.