Potvrđeno: ROWE rejsing smestio Gloka u svoj drugi DTM “BMW”

Timo Glok će se ove godine trkati za BMW klijentski tim ROWE rejsing i voziće njegov “BMW M6 GT3” zajedno sa kolegom Šeldonom van der Lindeom, takođe fabričkim pilotom kuće iz Minhena.

Glok je proveo šest godina u Formuli 1, tokom kojih je tri puta izlazio na podijum i zabeležio deseto mesto kao najbolji plasman u generalnom.

U DTM je prešao 2013. i u narednih osam sezona zabeležio je pet pobeda, deset izlazaka na pobedničko postolje i šest pol-pozicija, učvrstivši se kao jedan od boljih i najpopularnijih vozača u BMW redovima.

U poslednjoj godini pravila Klase 1, bio je najstariji među DTM vozačima, a teški sezonu za marku iz Minhena je završio kao peti i njen najuspešniji trkač. Taj rezultat nagrađen je novim fabričkim ugovorom s Bavarcima za 2021. godinu.

Neko vreme je bilo nejasno gde će Timo nastaviti takmičarsku karijeru, budući da je BMW obustavio svoj fabrički DTM program i istovremeno redukovao angažman u IMSA šampionatu sportskih automobila samo na one runde koje čine Mišlen endurans kup.

Međutim, sada je debitujući DTM tim ROWE rejsing objavio da je potpisao Gloka, što znači da je 39-godišnjaku iz Lindenfelsa obezbeđeno učešće i u devetoj uzastopnoj DTM sezoni.

Njegov timski kolega biće Šeldon van der Linde, koji je zadivio čelnike BMW motorsporta tokom svoje druge DTM sezone u 2021. i na Asenu stigao do prve pobede u disciplini.

“Zaista mi je drago što mogu da ostanem u DTM-u 2021,” rekao je Glok.

“Tim koji je okupio Hans-Peter Naundorf veoma je iskusan i već može da se pohvali brojnim uspesima. U endurans trkanju su osvojili sve što se može osvojiti. Radujem se radu s ekipom i sa Šeldonom van der Lindeom, koji je stvarno brz i mlad momak.”

“Iako sam stariji od nas dvojice, verovatno ja mogu više da naučim od njega jer on ima značajno veće iskustvo sa “BMW M6 GT3”.

“Videćemo šta možemo ove sezone, godina će sigurno biti uzbudljiva. Radujem se prvim testovima i prvoj trci u Monci.”

ROWE rejsing je moćno ime iz GT3 sveta: ekipa je bila posebno uspešna u prošlogodišnjim trkama izdržljivosti, kada je njen “BMW” pobedio na 24 sata Nirburgringa, a njen “porše” na 24 Spa.

Zasad je ROWE drugi klijentski BMW tim u novoj DTM epohi, za šampionat se takođe prijavio i Valkenhorst motorsport.

“Za nas je apsolutno fantastično što ćemo moći da radimo s vozačem kakav je Timo Glok”, rekao je Naundorf.

“Ovo je još jedna svetla tačka u istoriji naše ekipe. Od njega sigurno svi možemo da naučimo mnogo, njegovo ogromno iskustvo i znanje biće nam od velike pomoći na novoj teritoriji kakva je za nas DTM.”

“Njegova vozačka klasa je nesporna, a on je i jedan od ljubimaca publike. Nadam se da će gledaocima pružiti mnogo radosti i u našem automobilu. Velika je čast što ga imamo u ekipi za DTM sezonu 2021.”