Prepolovljena cena registracije za TCR Italija 2020: Cela sezona za 1.750 evra

Sportski ogranak Italijanskog auto-kluba uveo je poseban popust s namerom da timovima i vozačima pogođenim ekonomskom krizom koja prati covid-19 pandemiju olakša učešće u nacionalnom TCR prvenstvu.

U prateće pojave korona virusa spadaju i velike ekonomske tegobe u praktično svim sektorima. Svet je stajao skoro tri meseca, a auto-industrija i sportski automobilizam su posebno teško pogođeni.

Svestan te činjenice, ACI Sport je reagovao snižavanjem cene prijave za učešće u kompletnoj sezoni TCR Italija. Ona sada iznosi 1.750 evra za šest rundi i 12 trka, što je bukvalno prepolovljen originalni iznos.

Popust važi za one koji se za učešće prijave do 30. jula, ostali plaćaju punih 3.500. evra.

Razmere promotivnog sniženja još su uočljivije ako se uzme u obzir da registracija za svaku pojedinačnu rundu košta 700 evra. Učesnike kompletnog šampionata jedan takmičarski vikend koštaće 292 evra – ako iskoriste period važenja popusta – što je ušteda veća od 400 evra nego u slučaju pojedinačne prijave.

Stoga Italijani ističu da bi timovi koji razmišljaju o učešću u polovini trka šampionata trebalo još jednom da izvedu računicu, jer bi registracija za takvu avanturu bila skuplja od celosezonske.

Tako bi učešće na samo tri runde (polovina prvenstva) koštalo 2.100 evra, što je 350 evra skuplje od prijave za celu sezonu.

Kalendar TCR Italija 2020.
19. jul – Muđelo
2. avgust – Mizano
30. avgust – Imola
20. septembar – Valelunga
8. novembar – Monca
22. novembar – Imola