Princ Karl Filip, Bjerk i Jeranson voze “lotus evoru” u Švedskom GT šampionatu

Džili grupa i Cijan rejsing takmičiće se u Švedskom GT šampionatu sa “lotus evorom GT4”, a za njih će voziti Princ Karl Filip Bernadot, Ted Bjerk i Rihard Jeranson.

“Veoma sam srećan što nastavljam saradnju sa Cijan rejsingom, posebno što ću voziti Lotusov trkački automobil sa dva veoma iskusna vozača”, rekao je Princ Karl Filip, koji sarađuje sa istom ekipom od 2012. godine. “Moj cilj je da osvojim šampionsku titulu u GTB klasi i siguran sam da je to moguće.”

Poslednji WTCC šampion Ted Bjerk i petostruki STCC prvak Rihard Jeranson podržaće napore Bernadota, a Jeranson će se prvi trkati sa njim 4. i 5. maja na Knutstorpu.

“Drago mi je što sam ponovo deo ekipe Cijan rejsinga, posle osvajanja STCC titule 2016. Impresioniran sam napretkom Princa Karl Filipa poslednjih godina i daću sve od sebe da mu pomognem u osvajanju titule”, rekao je Joransen.

Bjerk će imati dosta posla u WTCR-u, ali će iskoristiti svaku proliku da bude od pomoći švedskom timu.

“Princ i ja smo prošle godine imali sjajnu GT sezonu i veoma sam motivisan da se još jednom upustim sa njim u izazov. Takođe mi je drago da mogu da se trkam u Švedskoj i 2018”, rekao je Bjerk, koji nije prisustvovao promociji u Geteborgu zbog WTCR testova u Barseloni.

Švedski GT je endurans šampionat će biti vožen uz Skandinavski turing šampionat na pet trkačkih vikenda u Švedskoj, a dosad su prijavljeni Meklareni, Poršei i Ferariji.