Prva klijentska “lada vesta TCR” trka se van Rusije i izlazi na Nordšlajfe

Nemački Lubner motorsport prva je ekipa koja će se sa “ladom vestom TCR” trkati van granica Rusije i izvan okvira Ruske serije kružnih trka.

Tim iz Tiringije preuzeo je automobil iz sedišta Lada sporta u Toljatiju i prijavio ga za treću rundu dugoprugaške VLN serije, koja se održava idućeg vikenda na Nirburgringu Nordšlajfe. Tom prilikom, Nemci će u vatru baciti i dve “opel astre TCR”.

Kao tim iz bivše Istočne Nemačke, Lubner motorsport ima preko dve decenije iskustva u trkanju s vozilima iz Toljatija.

“Već dugo sarađujemo s Lada sportom i čim su homologirali “vestu TCR”, otišli smo u Rusiju da je testiramo. Nedugo zatim, odlučili smo da kupimo “vestu TCR” i da je prijavimo za sledeću VLN rundu”, objasnio je šef ekipe Mirko Lubner.

“Ako sve prođe kako treba, učestvovaćemo i na preostalim VLN rundama, a razmišljamo o tome i da gostujemo na ADAC TCR Nemačka rundi na Zahsenringu.”

U prvom izlasku na takmičarsku scenu van Rusije, “vestu TCR” voziće Nemci Jens Vulf i Lukas Tile, zajedno sa Andrejem Sidorenkom, šefom Lada sporta Nemačka.

“Veoma smo motivisani i daćemo sve od sebe da ovaj projekat uspe. Ne dobijamo nikakvu podršku od Lada sporta i sve moramo da radimo sami. Bilo bi sjajno ako bismo našli podršku da “vestu” prijavimo za još neku od TCR serija u Evropi”, dodao je Mirko Lubner.