Pure ETCR: Ekstrem startuje sa pol-pozicije u svom finalu uz prednost od 34 poena

Na autodromu Po-Arno vozi se ovog vikenda finale sezone Kupa električnih turing automobila, gde su tokom prva dva dana takmičenja vožene tri runde vikenda.

Vozač „kupre“ Matijas Ekstrem osvojio je pol-poziciju za superfinale B, a njegov glavni konkurent Žan-Karl Verne kreće sa trećeg mesta na poslednjem vikendu Pure ETCR koji se vozi na stazi Po-Arno.

Treći pretendent na titulu Mikel Askona će startovati sa petog mesta u superfinalu A.

Prvu rundu čine dve trke od po četiri kruga u kojima se takmiče po tri vozača iz svakog šešira.

Među vozačima iz šešira A, Mikel Askona, Danijel Nađ i Džon Filipi su prvi vozači koji su odmerili snage na ovoj 3,03 kilometara dugačkoj pisti.

Askona se ukopao na startu, dok je Nađ iskoristio srednju poziciju da prođe unutrašnjom stranom prve krivine i pretekne Filipija. Španskom pilotu nije trebalo mnogo da sustigne konkurente, a Filipi je vratio poziciju pred kraj kruga u šikani, gde je potom Nađ pogrešio i otvorio vrata Askoni da se domogne drugog mesta.

Na početku trećeg kruga, Askona je uspeo da pretekne Filipija na identičan način kao što je to Nađ učinio na početku trke. Askona je osvojio maksimalnih 15 poena, ispred Filipija i Nađa.

Augusto Farfus, Luka Filipi i Oliver Veb su se postavili na startnoj liniji za drugu trku prve runde za vozače iz šešira A. Filipi je najbolje startovao i ostao ispred svojih konkurenata. Farfus je uspeo da nakon najslabijeg starta pretekne Veba za drugo mesto. Brazilac je u poslednjem krugu imao priliku da pretekne Filipiija i uspeo u tome, ali je izbacio Italijana sa staze.

Veb je to iskoristio da prođe na prvu poziciju, ali Farfus nije mnogo čekao i u narednoj krivini je već bio ispred druge “đulije”. Farfus je pobedio ispred Veba i Filipija, ali je kažnjen oduzimanjem 8 poena.

Među vozačima iz šešira B Matijas Ekstrem, Žan-Karl Verne i Filip Eng su prvi pokušali da savladaju 13 krivina autodroma u podnožju Pirineja.

Svi vozači su gotovo jednako dobro startovai, a Ekstrem nije puštao gas i iskoristio je unutrašnju stranu prve krivine da iz nje izađe na prvom mestu. Eng je iskoristio bolji prolaz kroz poslednju krivinu i domogao se drugog mesta na početku drugog kruga. Ekstrem se odjavio iz tromeča, a Verne je uspeo sredinom poslednjeg kruga da se provuče pored “đulije” Filipa Enga.

U drugoj trci prve runde za vozače iz šešira B, Đordi Žene je najbolje startovao ispred Toma Čiltona i Rodriga Baptiste. Brazilac je pokušao da se domogne drugog mesta na kraju drugog kruga, ali mu je Čilton zatvorio prolaz kroz poslednju krivinu. Identičnim napadom, jedan krug kasnije, Baptista je pretekao “veloster” i potom završio trku na drugom mestu, iza Ženea.

Drugi trkački dan je počeo sa drugom rundom takmičenja, gde se voze tri trke od po tri kruga gde se u svakoj po dva vozača iz svakog šešira suočavaju zavisno od rezultata iz prve runde.

Pobednici trka prve runde vozača iz šešira A, Askona i Farfus su prvi izašli na asfalt staze Po-Arno u drugoj rundi. Askona je imao bolji start i potom je odlično branio poziciju i uspeo je da pređe prvi preko ciljne linije u foto-finišu.

Sledeći su se na stazi pojavili Oliver Veb i Džon Filipi. Obojica su odlično startovali, ali je Filipi uspeo da se domogne prvog mesta. Na usponu ka šikani, Veb je napao Filipija i pretekao “veloster”. Francuz potom nije uspeo da se približi vozaču Romeo Ferarisa, koji je odneo pobedu u drugoj rundi.

Luka Filipi i Danijel Nađ su bili poslednji takmičari iz šešira A u drugoj rundi. Italijan je bolje startovao i odvojio se od mađarskog pilota za volanom “kupre” i vozači su u tom rasporedu vozili do kraja trke.

Borbom Matijasa Ekstrema i Đordija Ženea otvorena je druga runda za vozače iz šešira B. Žene je propustio Ekstrema na vodeću poziciju na samom početku trke i dva “leon e-rejsera” su vozila u formaciji do finiša trke.

Sledeći su na pistu izašli Žan-Karl Verne i Rodrigo Baptista. Vozač “velostera” nije hteo da propusti konkurentu ni jedan milimetar na putu do prve krivine i došao je do vodeće pozicije, gde je i ostao do kraja trke.

Finalna borba druge runde je bila ona u kojoj su snage odmerili Filip Eng i Tom Čilton. Austrijanac je od početka poveo u trci, nije morao mnogo da brine o “velosteru” iza sebe i uspešno se dovezao do još jedne pobede.

Treća runda ne donosi poene, već određuje startni poredak za finalnu rundu, koja će biti na programu sutra. Vozači iz svakog šešira izlaze na stazu, gde nakon starta iz mesta voze jedan krug, gde im se meri vreme i na osnovu postavljenog vremena se raspoređuju na startnoj rešetki.

U trećoj rundi za vozače iz šešira A, Askona je prvi vozio svoj krug, ali je sleteo u šljunak u trećoj krivini, ali je uspeo da se vrati na stazu i krug je kompletirao za vreme 1:27.189. Posle Askone, Oliver Veb je iskoristio grešku španskog vozača i postavio brže vreme 1:26.670.

Luka Filipi, čija “đulija” se otimala tokom većeg dela kruga je bio sporiji od svog timskog kolege sa vremenom 1:26.840. Džon Filipi nije uspeo da bude brži od Askone i uspeo je da postavi vreme 1:27.281. Farfus je odvezao odličan krug, 1:26.026 i bio skoro tri desetinke brži od Askone samo u poslednjem sektoru. Poslednji na stazi je bio Nađ, koji je kompletirao krug sa vremenom 1:26.591, što mu je donelo drugu startnu poziciju za nedeljno finale.

U trećoj rundi za vozače iz šešira B, Ekstrem se prvi borio protiv štoperice za volanom svog “e-rejsera” i kompletirao krug za 1:26.187. Sledeći na startno-ciljnoj liniji se postavio Verne, ali nije uspeo da postavi bolje vreme od Šveđanina, i izvezao je svoj krug za 1:26.678. Žene nije uspeo da omogući Kupri prva dva mesta na startu, kada je zaustavio štopericu na vremenu 1:27.284.

Eng je ponovo pokazao odličan tempo na stazi, postavivši vreme 1:26.278, čime se domogao druge startne pozicije za finalnu trku. Četvrto najbrže vreme 1:27.054 je postavio Baptista, za volanom Romeo Feraris “đulije”. Drugi takmičarski dan je zatvorio Čilton krugom od 1:26.759, kojim se dovezao do četvrtog startnog mesta.

U generalnom plasmanu, samo trojica vozača i dalje imaju šanse za titulu. Ekstrem je vodeći sa 300 poena, Verne ima 266, a Askona 265, pred sutrašnje finalne trke, u kojima se može osvojiti 50 poena.

U finalu za vozače iz šešira A, startni poredak će izgledati ovako: u prvom startnom redu će biti Farfus, Nađ i Veb, dok će iz drugog krenuti Luka Filipi, Askona i Džon Filipi.

U finalu za vozače iz šešira B, oni će se rasporediti na sledeći način: Ekstrem, Eng i Verne će se rasporediti u prvom startnom redu, ispred Čiltona, Baptiste i Ženea.