Pure ETCR: Verne najbolji vozač Po-Arno vikenda, Ekstrem prvi šampion

Posle dramatičnog superfinala za vozače iz šešira B, Matijas Ekstrem je uspeo da osvoji titulu sa svega četiri poena prednosti u odnosu na Žan-Karla Vernea.

Superfinale predstavlja trku u kojoj učestvuju svi vozači iz datog šešira, a na autodromu u podnožju Pirineja vozilo se sedam krugova.

Superfinale za vozače iz šešira A su iz prvog startnog reda započeli vozač Hjundaija, Augusto Farfus i Kupre, Danijel Nađ, ispred dvojca Romeo Ferarisa, Olivera Veba i Luke Filipija. Sa poslednje dve startne pozicije su ušli konkurent za osvajanje titule i pilot Kupre Mikel Askona i Hjundaijev Džon Filipi.

Farfus se održao na prvoj poziciji na startu trke, a Džon Filipi je agresivno branio poziciju od Askone na putu do prve krivine i domogao se petog mesta. Askona je krajem prvog kruga pokušao da vrati poziciju, ali je uz još jedan kontakt ostao iza pilota “velostera”.

Askona je uspeo da pretekne Džona Filipija u drugom krugu i dao se u poteru za Vebom, dok je u četvrtom krugu Luka Filipi uspeo da pretekne Nađa za drugo mesto. Nađ nije smetao kolegi po brendu i propustio je Askonu na treće mesto u pretposlednjem krugu.

Farfus prvi prelazi preko ciljne linije, ispred Luke Filipija i Askone. Nađ, Veb i Džon Filipi su kompletirali plasman šestorice trkača superfinala A. Askona se ovim rezultatom izjednačio sa Matijasom Esktremom, koji je nastupio u superfinalu za vozače iz šešira B.

Šveđanin za volanom “leon e-rejsera” je svoje superfinale započeo sa pol-pozicije, ispred “đulije” kojom upravlja Filip Eng. Drugi startni red su činila dva pilota “velostera”, Žan-Karl Verne i Tom Čilton. Rodrigo Baptista u automobilu Romeo Ferarisa i Đordi Žene u “kupri” su započeli trku sa začelja.

Ekstrem i Eng su se borili točak uz točak i ni jedan nije hteo da popusti na putu do prve krivine, što je završeno kontaktom i obojica su izleteli u šljunak. Verne i Čilton su preuzeli prva dva mesta ispred Baptiste i Ženea.

Eng i Ekstrem su otišli u boks, ali zbog prevelikih oštećenja Eng se nije vratio na stazu, dok je ekipa Kupre uspela da spremi “e-rejsera” za nastavak i Šveđanin je završio trku na petom mestu, što je bilo dovoljno da se domogne šampionske titule.

Pobedivši u trci, Verne je sakupio najviše poena od svih vozača tokom takmičenja na autodromu Po-Arno. Čilton je prošao kroz cilj kao drugi ispred Baptiste. Žene i Ekstrem su zauzeli četvrto i peto mesto, dok Eng nije završio trku.

U generalnom plasmanu, Ekstrem je kompletirao sezonu sa 320 poena, Verne sa 316, a Askona je sakupio 300.