Rastović napustio Lein rejsing: Ambicija mi je da učestvujem na 24 sata Le Mana

Tim menadžer Lein rejsinga Mirosalv Rastović neće nastaviti saradnju sa ovom ekipom predstojeće sezone, a svoje razloge i viđenje situacije ispričao je u obraćanju medijima.

“Od završetka prošle sezone konstantno sam dobijao ponude od raznih timova za različita takmičenja. Donedavno sam se svima zahvaljivao na interesovanju i ukazanom poverenju, jer sam imao dogovor sa Leinom da nastavimo saradnju”, rekao je Rastović, koji je bio pomalo iznenađen zbog ovih ponuda, mada dodaje da su ga svi dosta hvalili zbog posla koji je izveo sa Lein rejsingom i u ETCC-u i u Seat leon Evrokupu.

“To su prvenstveno bile pohvale za sve ljude koji su zajedno sa mnom radili na ovom zahtevnom projektu. Sad kad pogledam to iz neke druge perspektive, napravili smo stvarno veliku stvar za regionalni autosport, i to bez ikakve potpore države ili ozbiljnog sponzora”, objasnio je on.

lein1
“Kad se setim šta nam se sve događalo vezano za “seate”, pa stvarno nema ni jednog detalja za kojim bih žalio. Bilo je puno problema, recimo otkazivanje menjača na Dejovom autu Dejana Bulatovića na drugoj trci sezone, dok se borio za prve bodove… A bilo je i lepih, kakav je debi u ETCC-u, kad smo držali prve dve pozicije nekoliko krugova, pa kvalifikacije u Brnu gde smo sa Dejom bili ispred Petera Fulina na njegovoj domaćoj stazi, samim tim uticali na rasplet prvenstva, koje je na kraju otišlo u najbolje moguće ruke (Dušanu Borkoviću, sa kojim je Rastović sarađivao prvoj ETCC pančevačkog vozača sezoni – prim. aut.) Toliko je još neispričanih priča iza kulisa da bih stvarno mogao da pričam danima o tome… To ćemo nekom drugom prilikom”, prisetio se doskorašnji Leinov predvodnik.

“Neke stvari smo mogli bolje, ali neiskustvo vozača ili tima jednostavno je presudilo u određenim trenucima. Međutim, stvarno smo puno naučili, čak mogu reći da smo na kraju sezone rutinski odrađivali poslove koji su nam se činili kolosalni na početku sezone. Uz sve pehove i nedaće, uspeli smo da sa Seat sportom razvijemo neka nova unapređenja, delove, način primene… Zamislite to, od svih timova mi da razvijamo neke nove delove za trkački automobil!”.

Rastović se osvrnuo i na veliki uspeh tima u Centralnoevropskom šampionatu: Uroš Brkić i Mladen Lalušić osvojili su FIA CEZ priznanje, pod vođstvom “slovenačkog dela ekipe” zaduženog za “reno klio”.

vesnic lein brnoTakođe, on misli da je najavljena fuzija Lein rejsinga i EKO rejsing tima Vesnić logičan korak i da će ekipa u Milovanu Vesniću imati odličnog vođu.

“Vesnića veoma cenim i teško ću prežaliti to što nećemo sarađivati na stazi. To je nešto čemu sam se radovao, jer je on odličan poznavalac kompletnog posla u auto-sportu”, pohvalio je Miro kolege.

On ne želi da priča o tome gde će nastaviti karijeru, mada opcije postoje. Ono što je Rastoviću najvažnije je da opravda poverenje, ali i pronađe prostor za sopstveni napredak.

“Imam ambicije da učestvujem u FIA WEC na 24 sata Le Mana. To mi je velika želja, trudiću se da i ovom odlukom o angažmanu budem što bliže tome”.

vesnic lein brnoRastović se u svom obraćanju medijima zahvalio Lein rejsingu, Mladenu Lalušiću i svim ljudima uključenim u organizaciju, a najviše njegovoj ekipi koju su ćinili Željko Posavec, Časlav Nikčević, Slaviša Simić i Ivan Ivanović. Nije zaobišao ni momke iz slovenačkog LEMA rejsinga koji su pomagali cele sezone i doneli trofeje u CEZ-u, a to su Mirko, Klemen, Kristijan i Gašper. Posebno se zahvalio Draganu Maslovaru, najvernijem navijaču ekipe, kao i braći Bulatović.