Ravalja vozio Koronelov “ševi” u Monci: Ekstremno je osetljiv na volanu, uopšte nije bilo lako!

Legendarni trkač Roberto Ravalja iskoristio je zvanični WTCC test u Monci da se i sam okuša za volanom savremenog turing automobila TC1 specifikacije.

Ove godine navršavaju se tri decenije kako je Ravalja postao prvi turing prvak sveta. Venecijanac je do WTCC titule stigao u “BMW-u M3”. U prebogatoj karijeri bio je i dva puta šampion Evrope, u tri navrata prvak Italije, dok je DTM pokorio 1989. Sve svoje naslove izborio je pilotirajući spravama Bavarskih motornih radionica (635 CSi, M3, 318i), za koje je bio istinski i dokazani specijalista.

Suosnivač i suvlasnik ROAL motorsporta (njegovo ime zaslužno je za prva dva slova u nazivu ekipe) ovog marta je uskočio u kokpit “ševrolet RML kruza”, s kojim se u WTCC-u takmiči Tom Koronel, a koji je na testu u Monci osim Holanđanina vozio i Alberto Čerkvi. Robertovi motivi? Zabava, ali i radoznalost.

“Bilo je jako uzbudljivo, pogotovu pre ulaska u kokpit i pogotovu za jednog starog čoveka kakav sam ja”, našalio se 59-godišnji Ravalja. “Mogu vam reći da sam se na pravcu malo i uplašio, možda je zbog mojih godina trebalo da odaberem neku sporiju pistu.”

“U svakom slučaju, želeo sam da isprobam ovaj auto, između ostalog i zato što nije BMW. “Kruz” je uz “tojotu” jedan od malobrojnih trkačkih automobila koji sam vozio a da nije BMW. Izvezao sam pet ili šest krugova, bio sam vrlo koncentrisan i ostao sam zapanjen time koliko je teško voziti auto s prednjom vučom, pogotovu meni, koji sam celog života vozio automobile sa zadnjim pogonom, i trkačke i putničke.”

Photo Francois Flamand / DPPI.

Roberto je poslednji put seo za volan turing automobila još 1996, ali do Monce nikad nije ni isprobao takmičarski auto s pogonom napred.

“Auto je ekstremno osetljiv na volanu, na pravcu me je bilo strah da ga pomeram, jer bi “ševi” odmah reagovao”, nastavio je Italijan da iznosi svoje utiske. “Na kraju svega mogu da kažem da sam se zabavio, ali sam bio jako koncentrisan da ne sletim s piste i ne napravim štetu, jer je Tom morao da testira.”

“Pre četiri ili pet godina, isprobao sam “BMW Z4 GT3”, ali je to bilo nešto sasvim drugačije jer on, kao i svi GT3 automobili, ima sisteme koji pomažu vozaču, poput ABS-a i kontrole trakcije, i mnogo ga je lakše voziti. “Ševrolet” nema ništa od tih pomagala i uopšte nije bilo lako.”

“Normalno se u Monci koči na 150 metara (pre prve krivine), ja sam možda kočio na 500 metara, pa bih shvatio da sam predaleko od krivine i onda bih ponovo ubrzavao. Moram da priznam da me hvata prilična nostalgija za “BMW-om.”

O vremenu kruga nije bilo reči, mada šef ROAL-a veruje da je bio pet ili šest sekundi po krugu sporiji od “normalnog”.

“Da mi fizička sprema dopusti, trebalo bi da ga testiram pola dana, tada bih se još bolje zabavio, a možda bi i vremena bila bolja”, zaključio je jedan od najboljih turing vozača svih vremena.

A Koronel, koji za ROAL motorsport vozi neprekidno od 2011, imao je satisfakciju da oceni nastup svog šefa: “Baš je bilo dobro videti Roberta u automobilu, ali mislim da se nasmrt uplašio. Kazao mi je da je auto bio veoma nervozan, ali tako je sa WTCC automobilom s prednjom vučom. Lepo je čuti njegove komentare i dobro je kad vam je šef bivši vozač, jer tada razume sve situacije koje doživljavate. On nije gazda tima koji samo računa koliko novca zarađuje, njegovo srce je u trkama.”