Red bul Holden predstavio takmičarske boje za sezonu 2017.

Foto: Mark Dadswell/Red Bull Content Pool

Ekipa Red bul Holden rejsing predstavila je takmičarske boje svojih “holden komodora” s kojima će u sezoni 2017. braniti prošle godine osvojene titule u australijskom šampionatu Superautomobila.

Kolor šemom dominiraju boje glavnog sponzora ekipe, ali je došlo i do značajnih izmena, koje su odraz prelaska u status zvanične fabričke postave Holdena. Naziv proizvođača krasi nos, vetrobran, stranice i zadnje krilo automobila, a dominantna tamnoplava boja sada je mat nijanse.

Dizajn je nastao u saradnji ljudi iz Red bula u Australiji i Austriji, kao i kreativnog tima kompanije GM Holden.

Vozači oficijelnog tima Holdena biće aktuelni šampion serije Šejn van Gisbergen i šestostruki prvak Džejmi Vinkap, koji su se prošle godine žestoko borili za naslov najboljeg.

Van Gisbergen je prošle godine savladao Vinkapa sa prednošću od samo 200 poena (3368:3168). Razrešenju tesnog i izjednačenog duela doprinele su dve kazne koje je Vinkap zaradio tokom sezone. Rivalitet Holdenovog tandema ima šanse da obeleži i celu 2017.

Foto: Mark Dadswell/Red Bull Content Pool

“Biće brži nego ikad”, kaže Van Gisbergen za svog timskog kolegu. “Deluje mnogo usredsređeniji, što je zaista dobro.”

“Od sredine 2016. bili smo prilično izjednačeni, ja sam razumeo automobil, a on je poboljšao formu. Nadam se da će se tako nastaviti i ove godine, jer to podiže ceo tim i ubrzava razvoj. Uvek napadamo, isprobavamo nove stvari, ali vozimo slične automobile”, komentarisao je aktuelni prvak.

Vinkap najavljuje da je kroz ozbiljnu celosezonsku šampionsku kampanju spreman da povrati tron.

“Odmorio sam se u međusezoni i napunio sam baterije. Uvek sam motivisan i uvek ulazim u takmičarsku godinu s ubeđenjem da mogu da obavim svoj posao”, izjavio je prošlogodišnji vicešampion.

“Ne kažem da je 2016. bila katastrofalna. Tokom nje se dogodilo i mnogo toga pozitivnog, ali sam sredinom godine nekoliko puta izgubio mnogo bodova i to me je koštalo. Osim toga, pokazali smo se u dobrom izdanju, to jednostavno nije bila naša godina. Nadam se da ova jeste. Svi znaju šta se 2016. događalo, ali to je deo igre. Pokušaću da ove godine ja budem na pobedničkoj strani”, poručio je Vinkap.

Ekipa Tripl ejt (Triple Eight), koja operativno izvodi ovaj trkački program, braniće 2016. izborenu timsku krunu. Njen treći pilot, ali u bojama drugog sponzora, biće legenda discipline Krejg Launds.

Sezona Superautomobila 2017. imaće 14 takmičarskih vikenda, a startuje 4. i 5. marta na uličnoj stazi u Adelejdu.