Rihard se pobedom u trci 2 na Manji-Kuru vratio na čelo tabele

Photo Francois Flamand / DPPI

Posle fantastičnog starta vozač Rikli motorsporta Kris Rihard pobedio je u drugoj ETCC trci na Manji-Kuru i vratio vođstvo u generalnom plasmanu.

On je već posle tri kruga napravio prednost od šest sekundi, koju niko nije mogao da stigne.

Drugi je kroz cilj prošao Petr Fulin, koji je krenuo sa osme pozicije i dosta se namučio da pretekne konkurenciju. Do druge pozicije je stigao tek u četvrtom krugu, pretekavši Fabija Motu.

Uzbudljiva borba vodila se iza Fulinovih leđa. Na pozicijama od 3. do 7. smenjivali su se Mota, Norbert Nađ, Mladen Lalušić, Pjer-Etjen Šoma i Peter Rikli.

Šoma je u drugom krugu udario u Motu i izleteo sa staze, ali se brzo vratio u trku. Moti je u 6. krugu presudio Lalušić, torpedovao ga na prilazu Adelejd ukosnici, jer je kasno kočio i to je bio kraj za obojicu pilota “seat leon rejsera”. Celu situaciju iskoristio je Rikli, koji je na kraju kompletirao podijum u trci 2.

Photo Francois Flamand / DPPI
Photo Francois Flamand / DPPI

Bodove su osvojili još i Šoma, koji je bio četvrti, i petoplasirani Nađ.

U klasi S1600 trijumfovao je Kevin Higenhefel, koji je startovao sa pol-pozicije. On se ponovo sjajno trkao sa Tomašom Korenijem i novim šampionom Niklasom Makšinom. U ranoj fazi trke, Danijel Nirman je izleteo sa staze i ukopao se u šljunku, a svi ostali vozači u klasi su prošli kroz cilj.

Krisjohanes Šrajber, kako je i najvljeno, nije startovao u drugoj trci u Francuskoj.

Rihard i Fulin su bodovno izjednačeni pred poslednji trkački vikend u Imoli 2. oktobra, uz prednost Švajcarca jer ima pet pobeda.

etcc fra trka 2