Rikli i Šrajber u prvom startnom redu, Fulin kreće treći

Jedina dva automobila koja na startu nove ETCC sezone imaju FIA homologaciju osvojila su startne pozicije 1 i 2 za prvu trku u Monci.

Sa najboljeg mesta krenuće Peter Rikli, a iza njega Kristjohanes Šrajber, obojica u “hondama sivik” Rikli motorsporta. Oni su jedini uspeli da izvezu krug u Monci za manje od 2 minuta (Riklijevo vreme je bilo 1.59:255).

Najbolje plasirani automobil TCR specifikacije bio je “seat leon” Petra Fulina. Njemu je jedan krug brisan zbog nepoštovanja granica staze, ali je uspeo da ostane visoko rangiran. Inače, češki trkač je izgubio dosta vremena na početku sesije zbog opravke pumpe za gorivo, a razrađivanje kočnica oduzelo mu je nekoliko prvih krugova na stazi.

Rikli i Šrajber su se smenjivali na čelnim pozicijama tokom cele 35-minutne sesije, dokazavši snagu “honde”.

Na listi učesnika kvalifikacija izostalo je ime Anet Đerđ, pa je u igri ostalo 10 takmičara. Preostala dva vozača Zenge motorsporta, Norbert Nađ i Žolt David Sabo, u nekoliko navrata su se probijala na treće mesto. Njih dvojica će prvu trku startovati sa četvrte, odnosno pete pozicije.

Jedini “audi RS3 LMS”, kojim upravlja Plamen Kralev na polovini kvalifikacija uspeo je da se smesti između dva “sivika”, ali je taj rezultat bio kratkog daha. Njegov startni red u sutrašnjoj trci biće treći.

Iako je na testovima pokazao dobar tempo, Igor Stefanovski nije uspeo da stigne dalje od sedme pozicije, ispred Fabija Mote i Andreasa Pfistera.

Srpski predstavnik Mladen Lalušić više puta je izlazio na stazu, ali nije uspeo da napravi krug brži od 2.01:740, što je bilo dovoljno tek za 10. mesto.

1 Comment

  1. Tesko da ce Idje ista moci da uradi i ove god…Sa Rastovicem se jos niko nije proslavio pa nece ni on…ako ne bude promenio inzenjera bice to samo jos jedna protracena sezona….:/

    …a Lalusic poslednji….

    …to sve govori da je Mikica verovatno najbolji inzenjer na prostorima bivse Jugoslavije…cudi me da niko od “nasih” nije uspeo da napravi dogovor sa njim.

Comments are closed.