Roberto Ravalja ponovo u trkačkom kombinezonu

Roberto Ravalja, prvi turing šampion sveta, suosnivač i direktor ROAL motorsporta, trkaće se za volanom “minija džon kuper vorks” na pretposlednjoj rundi italijanske Mini čelendž serije na Valelungi.

WTCC prvak iz 1987. nastupiće u automobilu BMW-a Italija i to će mu biti prvi pravi takmičarski start posle 15 godina.

Ravaljin “mini” je primerak namenjen BMW gostima, koje organizator poziva na svaki od trkačkih vikenda obično vrlo konkurentne Mini monomarka serije.

Legendarni pilot objasnio je kako mu se otvorila mogućnost da se ponovo trka: “Kako ću već biti na Valelungi da ispratim svoj BMW tim u GT šampionatu Italije, prilika je bila vrlo primamljiva i predlog sam odmah prihvatio.”

“Za jednog 60-godišnjeg mladića kakav sam ja, to će biti lep izazov i biće jako emotivno što se vraćam trkanju u jednom pravom takmičenju.”

“Poslednji put sam učestvovao u jednoj trci još 2002. godine na Nirburgringu”, dodao je Ravalja. “Nedavno sam isprobao “ševrolet TC1 kruz” s kojim ROAL motorsport učestvuje u Svetskom prvenstvu turing automobila. Istinski sam se naježio i bilo mi je potrebno malo toalet papira.”

“Ovog puta će biti drugačije, mislim da ću se odlično zabaviti i apsolutno sam spreman”, poručio je penzionisani trkač iz Veneta, koji će kokpit “minija” na Valelungi deliti sa Andreom Kastronovom, bivšim predsednikom BMW Italija.