Rojteman: Lopes je ponos Argentine

Karlos Rojteman, najveća živa legenda argentinskog auto-sporta bio je među onima koji su čestitali novom WTCC šampionu Hoseu Mariji Lopesu.

Vozeći Formulu 1 u periodu 1972-1982, Rojteman je nastupao za Brebem, Ferari, Lotus i Vilijams. Osvojio je 11 trka, vicešampion sveta bio je 1982. u Vilijamsu, a tri puta je sezone završavao kao trećeplasirani (1975, 1978. i 1980). Ovi rezultati čine ga najuspešnijim argentinskim trkačem posle Huana Manuela Fanđa.

WillF10044 WillF10040
Povukavši se iz Formule 1 u vreme Malvinskog rata 1982, ušao je u političke vode i 1991. izabran je za guvernera provincije Santa Fe. Danas je član Argentinskog senata u svom trećem mandatu. Mada je bilo najava da će se kandidovati za predsednika republike, Rojteman to ipak nije učinio.

I dalje blizak svetu automobilskog sporta, Rojteman tokom niza godina podržava Hosea Mariju Lopesa. Posle WTCC runde na Suzuki, na kojoj je Pečito osvojio svetsku krunu, iz kancelarije senatora stigla mu je poruka sledeće sadržine: „Veliki zagrljaj i čestitke na ovom velikom postignuću. Titulu si zaslužio i zahvaljujući naporu koji si uložio i zahvaljujući tvojim ličnim sposobnostima. Cela Argentina ponosi se tvojim uspehom, naročito oni među nama koji znaju koliko je teško zablistati na takvom takmičarskom nivou.“