Romeo Feraris na Aragonu predstavlja “alfa romeo đuliju ETCR”

Italijanski tjuner i konstruktor Romeo Feraris iskoristiće finalnu rundu Svetskog kupa turing automobila da na Motorland Aragonu predstavi svoju električnu “alfa romeo đuliju” namenjenu trkanju u Pure ETCR šampionatu.

Svetska premijera “đulije ETCR” zakazana je za subotu, 14. novembar.

U toku WTCR runde na stazi u blizini Alkanjisa inače treba da bude premijerno prikazan takmičarski format Pure ETCR koncepta.

Kao i u svetu TCR trkanja, brend Alfa Romeo biće zastupljen u prvoj globalnoj multibrend električnoj turing seriji zahvaljujući tjuneru iz Opere.

Ferarisu je to prvi iskorak u električno trkanje. On je pre nešto više od godinu dana najavio da će stvoriti električnu trkačku “đuliju”, a krajem septembra je svog pilota Žan-Karla Vernea zvanično zadužio za razvoj automobila i poverio mu takmičarsku rolu u dolazećoj Pure ETCR sezoni.

Obe objave izazvale su veliku pažnju specijalizovane javnosti, čiju znatiželju dodatno pojačavaju rezultati koje “đulijeta veloče TCR” postiže na WTCR pistama.

Električna “đulija” je, tvrde u Ferarisu, projektovana u “potpuno italijanskom stilu” i njena će livreja biti najava prave takmičarske.

Osim prezentacionih, Romeo Feraris i njegov Tim Mulzan na Aragonu imaju i vrlo realne takmičarske obaveze: Verne je u igri i za apsolutnu i za privatničku titulu, a na istom mestu je pre dve nedelje pobedio u jednoj od trka.