Šainović najbrži na treningu u Slovačkoj, ali posle kazne u kvalifikacijama kreće sa 15. mesta

Srpski automoblista Predrag Šainović vozi ovog vikenda ESET Reno klio kup na Slovakija ringu.

On je već u četvrtak izašao na stazu, kako bi se upoznao sa automobilom koji nije ranije vozio, i na tom treningu je primetio niz problema.

“Klio”, pre svega, nije bio prilagođen meni, pa sam pri prvom izlasku na stazu dva puta izleteo. Ukazao sam momcima iz Lema rejsinga šta me je mučilo i oni su tokom noći uradili veliki posao i na prvom treningu u petak sve je funkcionisalo perfektno”, kaže Šainović.

On je na jutarnjoj sesiji bio apsolutno najbrži u diviziji, sa vremenom kruga 2:27.444, ispred timskih kolega Sandija Jerama i Mihe Primožiča.

Na drugom treningu se našao u velikoj gužvi, pa je imao nešto slabije vreme (2:29.075), a ispod 2:28 vozio je samo vodeći u generalnom plasmanu Klio kupa Filip Sandstrem.

Tokom trećeg treninga “najbržem doktoru” je otkazao transponder, pa nije imao zabeleženo relevantno vreme, ali je držao tempo Primožiča koji je bio drugi.

Kvalifikacije su vožene kasno poslepodne, a Šainović je vremenom 2:27.286 uspeo da se domogne osme startne pozicije.

“Na stazu sam izašao sam, vozio sam bez zavetrine i posle nekoliko izvezenih krugova shvatio sam da ne mogu dodatno da se ubrzam i rešio da se vratim u boks. Osmo startno vreme je bio solidan rezultat, s obzirom na to da su ispred mene bili pretendenti na titulu i moj iskusni timski kolega Primožič. Međutim, mene i još dvojicu konkurenata pozvale su sudije i rekle nam da nismo odvezli automobile u park ferme i da je kazna za to diskvalifikacija! Pokušali smo da objasnimo da nismo vozili sesiju do kraja i da je park ferme bio zatvoren u trenutku kad smo se vraćali u boks, ali primedba nije uvažena”, otkrio je naš trkač.

Takva odluka bacila je Šainovića na začelje kolone, pa će on u prvoj trci krenuti kao 15.

“Mislim da je kazna drakonska. Razumeo bih brisanje najbržeg kruga ili adekvatnu novčanu kaznu, ali ovo je previše. Umesto da se borim za podijum, ja ću imati pune ruke posle da uopšte osvojim koji bod. Pomalo sam demoralisan, ali ću, naravno, dati sve od sebe da iskoristim potencijal automobila i probijem se u trci što je dalje moguće”, završio je Šainović.

Prva trka na programu je od 12.20 uz prenos na Jutjub platformi Kreator TV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*