Šainović pobedio u endurans trci u Slovačkoj i osvojio šampionsku titulu 2022!

Srpski automobilista Predrag Šainović pobednik je endurans trke u ESET kupu u klasi GT4.

On je startovao sa pol-pozicije i sigurno stigao do cilja kao vodeći, a ovaj rezultat mu je dovoljan za titulu u svojoj klasi.

Iako je nebo nad Slovakija ringom bilo crno i počelo je da grmi pred početak trke izdržljivosti, takmičari su imali sreće da nije pala jača kiša.

Šainović je posle starta izgubio dve pozicije u ukupnom plasmanu, ali se brzo vratio u ritam i pretekao takmičara iz duge klase, te se tako se zaštitio od direktnih konkurenata iz svoje.

U 25. minutu izleteo je jedan takmičar, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo, a ni posle restarta i obaveznog pit-stopa nije bilo promena u plasmanu što se srpskog takmičara tiče. On je trku završio kao pobednik u GT4 klasi, odnosno ukupno 18. od 37 takmičara u diviziji.

“Startovali smo na slikovima, ali smo očekivali kišu i bili spremni da trka bude prekinuta. Srećom, uspeli smo da izvezemo svih 60 minuta, mada je bilo proklizavanja. Bilo je i mnogo ulja na stazi, pa sam pred kraj trke skoro ostao zakopan u šljunku”, objašnjava Šainović.

“Veoma sam zadovoljan trkom, nije mi bio napor da vozim sam. Auto je bio dobar, koliko je to bilo moguće u uslovima vlažne piste. Drago mi je da sam već sada obezbedio titulu i da mogu polako da se okrenem planovima za narednu godinu”, dodao je “najbrži doktor”.