Šainović posle testa na Muđelu: Našli smo setap koji mi odgovara, sad sam potpuno spreman za start sezone

Srpski automobilista Predrag Šainović odvezao je dvodnevni test u “mercedesu AMG GT4” na italijanskom autodromu Muđelo, a u sklopu priprema za predstojeću sezonu ESET kupa.

On je sa ekipom Lema rejsing, sa kojom je sarađivao i ranijih godina i sa kojom je prošle sezone osvojio šampionsku titulu u endurans trkama, radio na setapu, kako bi što spreminije dočekao prvu trku na Ošerslebenu koja je na programu za mesec dana.

“Muđelo je prelepa staza među čempresima u živopisnoj Toskani, tehnički zahtevna, sa nekoliko jezivo brzih krivina. Kao i sve italijanske piste, i ona mi odgovara, a sigurno je jedan od najlepših na kojoj sam vozio”, podelio je utiske “najbrži doktor”.

Na subotnjem testu Šainović je primetio da mu je zadnji kraj auta malo nemiran, pa su mehaničari slovenačke ekipe pojačali prianjanje i malo spustili auto.

“Time smo uspeli da dobijemo na brzini u krivinama, a malo smo žrtvovali maksimalnu brzinu na pravcima. Posle sam vozio još dve sesije i sve je funkcionisalo kako treba. Nismo se obazirali na vremena krugova, jer nam je test poslužio da maksimalno pripremimo auto. Celu subotu sam vozio na Hankok gumama, a u nedelju smo se odlučili za Mišlen”.

Šainović je drugog dana testa prešao i u drugi “mercedes” istog tima, koji je noviji i sa kojim će se, najverovatnije, i takmičiti u sprint trkama tokom ove godine.

“Iako vozimo na nekoliko veoma različitih staza, pronašli smo dobar setap koji mi odgovara i koji bi trebalo da funkcioniše na svakoj konfiguraciji. Na Mišlen pneumaticima sam bio za nijansu brži i imao bolji osećaj, pa će to verovatno biti izbor za 2023.”, završio je naš as.