Šainović potvrdio učešće u GT sprintu, J&D sepcial će mu i u 2023. biti generalni sponzor

Srpski automobilista Predrag Šainović najavio je da će ove sezone voziti GT seriju u ESET kupu, i da će endurans trke zameniti sprintom.

On je u 2022. osvojio titulu u GT trkama izdržljivosti, i to u sezoni u koja je trebalo da bude godina upoznavanja i privikavanja na “mercedesom AMG GT4” koji ranije nije vozio.

“Ne mogu da kažem da nisam očekivao titulu, jer sam se borio zaista srčano. Svaki se automobilista takmiči sa željom da pobedi, samo ja nisam verovao da će mi GT auto tako dobro leći. Prošao sam mnogo kilometara, jer enurans trke traju po sat vremena, i to mi je pomoglo da se spremim za novi izazov”, rekao je Šainović.

Ovog vikend stigla je i potvrda o njegovom novom angažmanu – “najbrži doktor” nastavlja saradnju sa slovenačkom ekipom Lema rejsing i sa svojim generalnim sponzorom kompanijom J&D sepcial, pa će sa “mercedesom AMG GT4” će se voziti sprint trke u ESET kupu.

“Još na kraju prošle sezone i na dodeli priznanja u Dunajskoj stredi u novembru pričao sam sa sponzorima o tome kako bi izgledala moja sezona 2023. Sada sa zadovoljstvom mogu da potvrdim da je dogovor finaliziran i da ću voziti auto Lema rejsinga u bojama J&S specijala”, otkrio je naš as, koji planira da pre početka sezone odveze i nekoliko testova.

ESET kup ove godine počinje 8. i 9. aprila na stazi Ošersleben u Nemačkoj, zatim je kraj aprila rezervisan za Hungaroring, a 20. i 21. maja voziće se Red bul ring. Prve nedelje avgusta ide se na Most, posle čeka sledi Slovakija ring 19. i 20. avgusta i Brno 9. i 10. septembra.