Šainović testirao “mercedes AMG GT4” na Grobniku, za 2022. u planu i izlet u GT

Srpski automobilista Predrag Šainović testirao je “mercedes AMG GT4” slovenačke ekipe Lema rejsing na autodromu Grobnik.

On je iskoristio vikend kad se na hrvatskoj stazi vozi četvoročasovna endurans trka Tvingo kupa, kao i prisustvo trkačkog trenera Andrea Fontane, kako bi se bolje upoznao i sa ovom trkačkom mašinom.

“Na prethodnoj poseti Grobniku, kad sam testirao “kupru komeptision”, odvezao sam nekoliko krugova i u “mercedesu”. Ovog puta sam odvezao četiri sesije po pola sata, a sa mnom u kokpiti je u nekoliko navrata bio i Fontana. Uslovi na pisti su bili nemogući, padala je jaka kiša, a na nekoliko mesta je bio akvaplaning. Uspeo sam da prevaziđem sebe i postavim vreme kruga 1,37:7, iako je AMG imao uključenu kontrolu stabilnosti zbog uslova na stazi”, rekao je Šainović za naš portal.

Ova moćna mašina na zadnji pogon od 450 konja i V8 turbo motorom bila je novi izazov za našeg trkača.
“Auto je prilično neutralan u kritičnim situacijama, ali kad se pretera izletanje je neizbežno. Kao i kod svake trkačke mašine, vožnja na limitu je uvek nepredvidiva. Svakako sam veoma zadovoljan celim testom i moguće je da ću se okušati u nekoj od GT trka”, otkrio je “najbrži doktor”.

Fontana i Šainović su iskoristili priliku da je jedan “tvingo” bio slobodan, pa su odvezli i endurans trku. Iako su vodili tokom većeg dela distance, kroz cilj su prošli kao treći. Posle kazne zbog taktičke greške, srpsko-italijanski dvojac rangiran je kao sedmi.