Šainović vozi Klio kup u Brnu: Pokazao sam da imam brzinu, nadam se da mi nepoznavanje staze neće biti otežavajući faktor

Srpski automobilista Predrag Šainović voziće i poslednju rundu ESET Reno klio kupa predstojećeg vikenda u Brnu.

On nikada ranije nije vozio na češkom autodromu, ali se nada da će biti uspešan barem koliko u Slovačkoj.

“Brno je još jedna važna stanica u mojoj trkačkoj karijeri. Činjenica da je nisam ranije vozio stavlja pred mene veliki izazov koji treba da savladam, a baš takve izazove najviše volim. Prema onome što sam video, staza je tehnički zahtevna sa komplikovanim spletovima krivina, pa mi predstoji mnogo učenja tokom treninga u četvrtak”, kaže “najbrži doktor”.

On će na autodromu Masarik voziti isti “klio” slovenačke ekipe Lema rejsing sa kojim se takmičio na Slovakija ringu i pokazao zavidan tempo.

“Auto je bio dobro setapovan, baš po mom ukusu i stilu vožnje, pa sam u Slovačkoj uspeo da zaostanem tek par desetih u odnosu na vodeće. Kako je pitanje šampiona u Klio kupu već rešeno, ostaje nam svima da se kvalitetno trkamo i pokažemo šta znamo, jer će rezultati biti u drugom planu. Ja sam pokazao da imam brzinu, nadam se da mi nepoznavanje staze neće biti otežavajući faktor”, dodao je Šainović.

Satnica Reno klio kupa izgleda ovako:

Petak, 3. septembar
14.20 Kvalifikacije
Subota, 4. septembar
8.40 Trka 1
14.25 Trka 2

Prenosi su obezbeđeni na Jutjub platformi Kreator TV.