Šainović vozi Reno klio kup: Konkurencija je ozbiljna, moraću da se potrudim kako bih napravio dobar rezultat

Srpski automobilista Predrag Šainović gostovaće predstojećeg vikenda u Reno klio kupu na Grobniku, u okviru ESET kupa.

Ovo će biti njegov treći nastup u “kliu” slovenačke ekipe Lema rejsing, a posle italijanskog 1.6 Turbo kupa Grupo peroni vikenda i Nagrade Hrvatske, on je odlučio da se okuša u ozbiljnijoj konkurenciji.

“Prijavljeno je 15 takmičara i “klio” nastupa sam, neće biti drugih automobila i to me raduje. Grobnik je staza koju dobro poznajem, a peh sa pneumatikom koji sam imao u poslednje dve trke su me naučile kog ivičnjaka treba da se čuvam”, rekao je Šainović za naš portal.

“Kako je konkurencija u ESET kupu jača od svih sa kojima sam vozio do sada, moraću da se potrudim kako bih napravio dobar rezultat. Voziću isti auto kao i na prethodna dva vikenda, što je dobro jer sam ga upoznao i znam šta treba da se menja u setapu. Svakako ima dosta prostora za korekciju”, otkriva “najbrži lekar među trkačima”.

Šainović će izaći na stazu već u četvrtak, kad su plaćeni treninzi. Uzbudljiv trkački vikend na Grobniku zvanično počinje u petak, a osim Reno klio kupa, voziće se i TCR Istočna Evropa i CEZ. Svi prenosi su obezbeđeni na Jutjub platformi Kreator TV.