Šainović vozi Reno klio kup u Slovačkoj: Moraću brzo da se prilagodim novom automobilu

Srpski automoblista Predrag Šainović voziće predstojećeg vikenda vozi ESET Reno klio kup na Slovakija ringu.

On je ove sezone vozio ukupno tri vikenda u “kliu” slovenačke ekipe Lema rejsing, jednu u italijanskom i jednu u hrvatskom kupu, gde je osvojio i podijum, a na Grobniku se okušao i na velikoj sceni.

“Poznajem stazu u Slovačkoj iz vremena kad sam vozio Tvingo kup. Međutim, ovog puta vozim mnogo snažniji i brži auto na tehnički veoma zahtevnoj stazi. Planiram da odvezem nezvanični trening i sve tri sesije u petak, kako bih se što bolje pripremio za kvalifikacije”, kaže “najbrži doktor”.

“Na sva tri prethodna vikenda u “kliu” vozio sam “hankuk” gume, a sada ću na treninzima probati “jokohamau”. Takođe, neću voziti auto sa kojim sam se trkao na prethodna tri vikenda, a koji mi je zadao mnogo muka, posebno na Grobniku. Zbog te promene moram da pređem što je moguće veću kilometražu pre trka. U svakom slučaju, biće to jedan sasvim novi doživaljaj i moraću brzo da se prilagodim”.

Na listi prijavljenih takmičara nalazi se čak njih šesnaest, što obećava dobre borbe na stazi.

“Uvek volim da nas je što više na stazi, jer je trkanje kvalitetnije, a veština i snalažljivost trkača dolazi u prvi plan. Svakako se radujem izazovu koji je predamnom”, završio je Šainović.

Satnica Reno klio kupa na Slovakija ringu izgleda ovako:
Petak, 20. avgust
16.55 Kvalifikacije
Subota 21. avgust
12.20 Trka 1
Nedelja, 22. avgust
11.40 Trka