Samo korak od WTCC do TCR: Panis na Ošerslebenu u Butsen Žinion “hondi”

U istom danu, u razmaku od samo nekoliko sati, Orelijen Panis je objavio svoj rastanak od WTCC postave Zoltana Zengea i objavio da će voziti nemačku rundu TCR Internacionalne serije na Motorsport areni Ošersleben.

Francuz će nastupiti za belgijski Butsen Žinion rejsing, ekipu koja se vraća u globalno takmičenje, ovoga puta s namerom da u njemu ostane do kraja sezone. Za isti tim on je već startovao u TCR Beneluks.

Butsen Žinion “honde” već su se takmičile na rundi na Spa Frankoršampu, a vozili su ih Tom Koronel i Benžamin Lesene, koji je trke završavao kao drugi i peti.

Za Ošersleben, tim prijavljuje jedan “sivik TCR” i njega će voziti 22-godišnji Panis, do ove sezone pretendent na slavu u kategorijama jednoseda.

“Veoma mi je drago što se pridružujem Butsen Žinion rejsing timu u završnici TCR Internacionalne serije i što ću avanturu s Hondom nastaviti u konkurentnom timu. Pokušaću da se izborim za najbolje moguće rezultate i uzbuđen sam što počinjem novu avanturu na Ošerslebenu”, kazao je sin bivšeg pilota Formule 1 Olivijea Panisa.

Ovu kampanju treba da je podržala francuska filijala Honde, kao što je učinila i u slučaju Panisovog WTCC angažmana, omogućivši mu da u Svetskom šampionatu vozi “sivik TC1” najnovijih tehničkih standarda.

Butsen Žinion će paralelno izvoditi program u TCR Internacionalnoj seriji i u TCR Beneluks, gde njegove boje brani Benžamin Lesene, trenutno vodeći u prvenstvu.