“Seat leon kupra” postaje zvanični automobil Dukati MotoGP tima

Seat i Dukati sklopili su višegodišnji ugovor o zajedničkom nastupu u MotoGP prvenstvu sveta.

“Seat leon kupra” od 300 KS, najmoćniji model u istoriji španskog brenda, postaće zvanični automobil Dukati MotoGP tima, za koji voze trostruki šampion sveta Španac Horhe Lorenco i Italijan Andrea Doviciozo.

Zahvaljujući partnerstvu dveju marki, logo Seata biće istaknut na prednjoj strani Dukati trkačkih motocikala, na kombinezonima vozača i uniformama članova ekipe.

Seat i Dukati povezani su pripadnošću Folksvagen grupi, a “leon kupra” će se kao zvanični automobil moto trkačke ekipe premijerno pojaviti na otvaranju MotoGP šampionata, na noćnoj trci u Kataru.

Takmičarska istorija Seat sporta traje od 1970. godine, s vrunskim dometima oličenim u WTCC proizvođačkim titulama 2008. i 2009, te u broju od preko 25 osvojenih reli titula i šampionata. Seat je veoma uspešno organizovao nekoliko monomarka serija na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Italijanski dvotočkaški brend se 14 godina takmiči u MotoGP šampionatu, gde je osvojio 33 trke, a 2007. godine u njemu je do vozačke titule stigao Australijanac Kejsi Stoner. U Svetskom superbajk prvenstvu Dukati je osvojio 17 proizvođačkih naslova.

Zvanično vozilo Dukati MotoGP tima, “seat leon kupra” od 300 KS i zvanično je najsnažniji i najbrži auto koji je ikada došao iz Barselone, sa ubrzanjem od 0 do 100 km/h za 4,9 sekundi. Taj model će se u martu naći u Seatovim prodajnim salonima.

Takođe u martu startuje i MotoGP prvenstvo sveta. Sezona ima 18 trka u 15 zemalja na četiri kontinenta, a počinje 23. marta trkom na pisti Losail u Kataru.