Seat sport isporučio stoti seat leon kup rejser

Krajem prošle nedelje, u svom sedištu u Abreri kraj Barselone, sportski ogranak Seata isporučio je stoti „seat leon kup rejser“. Jubilarni primerak namenjen je ekipi Target, koja sa španskim automobilima nastupa u Leon evrokupu i TCR Internacionalnoj seriji.

Navedena količina trkačkih sprava izrađena je i prodata u poslednjih četrnaest meseci – prvi klijenti su svoje „leone“ preuzeli krajem aprila 2014. Od tada se oni takmiče u različitim prvenstvima, počev od Evrokupa, Seatove sopstvene monomarka serije, preko TCR šampionata, Evropskog kupa turing automobila, do nacionalnih kategorija, poput Španskog endurans šampionata i Italijanskog turizmo endurans prvenstva.

Valentina Albanese (Seat Leon Racer-TCR #101) SetRatioSize900650-Edina-Bus-3
U ETC kupu 2015. auto dominira svojim performansama i apsolutni je pobednik svih dosadašnjih trka, dok je u inauguralnoj sezoni TCR Internacionalne serije – tu istina i zahvaljujući činjenici da je najzastupljeniji model – trijumfovao u 9 od 14 startova.

Pepe Oriola (ESP) SEAT León, Team Craft-Bamboo LUKOIL fulda (1)
Tim Target, koji nastupa pod zastavom Austrije, preuzeo je svoj ukupno jedanaesti „seat leon“ i on će biti prijavljen za tri trke Seat leon Evrokupa 2015, sa debijem zakazanim za 4. i 5. jul na austrijskoj rundi takmičenja. U ovoj seriji ekipa već ima pet identičnih „rejsera“ a u TCR-u nastupa sa tri automobila i vozačima Stefanom Kominijem, Andreom Belikijem i Mihelom Nikjerom.

„Model koji smo preuzeli je jedanaesti koji ulazi u našu garažu od aprila 2014, a šesti koji nabavljamo ove godine“, izjavio je na primopredaji Markus Gumerer, direktor ekipe Target. „Mi se trkamo u Seat leon Evrokupu i TCR seriji, potpuno smo uključeni u ova takmičenja i bilo nam je od vitalnog značaja da možemo da računamo na auto za koji znamo da će nam pružiti odlične performanse. A u „seat leon kup rejseru“ našli smo ono što smo tražili: nešto konkurentno, brzo, pouzdano i zabavno.“

Dr.Matthias-RabeAndreas-Gummer-Loris-HezemansJaime-PuigPrva stotina isporučenih „rejsera“ dokaz je izuzetne traženosti ovog modela, kao i mogućnosti Seat sporta da odgovori na zahteve zainteresovanih. Verovatno najtraženiji turing trkački auto današnjice krasi gotovo univerzalna upotrebljivost, a s tehničke strane diči se dvolitarskim turboprehranjivanim agregatom snage od oko 330KS, šestostepenim DSG menjačem, lakom konstrukcijom i niskim težištem.