Šefovi fabričkih timova pozdravili povratak Volvoa u WTCC

Povratak Volvoa u WTCC izazvao je retko viđenu pažnju svih aktera šampionata. Od prve najave do finalne objave, svi specijalizovani mediji bavili su se ovom temom, a posle dobrodošlice koju su poželeli prvi čovek FIA Žan Tod i WTCC direktor Fransoa Ribeiro, oglasili su se i šefovi fabričkih ekipa koje već učestvuju u ovom prestižnom FIA takmičenju.

volvo
Iv Maton, direktor Sitroen rejsinga, ekipe koja dve godine zaredom osvaja konstruktorsku titulu, a sasvim je sigurno da će se ovenčati i drugom vozačkom, pridružio se dobrodošlici: “Posle dvogodišnje dominacije, Sitroen sa radošću dočekuje novi fabrički tim u WTCC. Volvo ima dugu istoriju u turing takmičenjima i nema sumnje da će biti moćan konkurent od samog početka. Što se nas tiče, mi ćemo nastaviti da ulažemo trud koji je “C-elize” doveo do pozicije repera za TC1 automobile. Želimo toplu dobrodošlicu ekipi Polstar i sigurni smo da će naše buduće borbe na pistama pojačati interesovanje publike i medija za FIA WTCC.”

Vilijam de Brakeler, direktor Honda Motorsporta za Evropu takođe je podsetio na bogatu tradiciju Volvoa u turing trkanju i istakao je kako je povratak Šveđana u WTCC odlična vest za prvenstvo: “Volvo će značajno doprineti sve većoj internacionalnoj privlačnosti šampionata, jer u njemu učestvuju proizvođači iz Amerike, Francuske, Rusije, Japana, a sada je i Švedska zastupljena. Sve će to učiniti takmičenje mnogo konkurentnijim i uzbudljivijim za gledaoce, ali i za proizvođače, istovremeno pomažući rastu i dugotrajnosti cele trkačke serije.”

pcr_mantorp4Prvi čovek Lada sporta, Viktor Šapovalov, osvrnuo se na marketinški momenat u Volvoovom povratku u Svetski turing šampionat: “WTCC je takmičenje na veoma visokom nivou, sa globalnom medijskom pokrivenošću. Delotvoran je kao sredstvo marketinga i ne iznenađuje da je još jedan proizvođač odlučio da se pridruži i promoviše svoj brend. Kao šef fabričkog tima koji tu godinama učestvuje, mogu da kažem da ta marketinška alatka stvarno deluje. Sa novim proizvođačem, šampionat će biti još spektakularniji za publiku i interesantniji za učesnike. Rastuća konkurencija će svim timovima dati podsticaj u borbi za proizvođaćku titulu i nema sumnje da će sledeća sezona biti veoma uzbudljiva.”