Šimunovič: Uz sve probleme koje sam imao sa autom, treće mesto na kraju sezone nije loš rezultat

Slovenački automobilista Grega Šimunovič završio je učešće u Prvenstvu Hrvatske teškim vikendom na Grobniku.

Kao i tokom cele sezone, i ovog puta je “kupra” imala niz tehničkih problema, koje je ekipa rešavala u hodu, ali to nije bilo dovoljno da auto funkcioniše kako treba.

“Na Grobnik je došao novi inženjer i utvrdili smo šta je pravilo većinu poteškoća koje smo imali tokom sezone. Nažalost, kulminacija problema bila je na Grobniku, kad je bilo najpotrebnije da sve bude kako treba, jer sam se borio za vicešampionsku titulu”, kaže Šimunovič za naš portal.

“Imali smo i organizacione propuste, ali uspeo sam da u drugoj trci osvojim nešto bodova i zadržim bar treće mesto u generalnom plasmanu. U drugom sprintu je prvih nekoliko krugova auto bio brz, mislio sam da imam tempo za pobedu, jer Milovanović nije vozio. Međutim, opet se javio problem sa motorom, i jedva sam nekako stigao do cilja”, pojašnjava on.

Kako je sezona sada i zvanično gotova, Šimunovič se več okrenuo 2023. u kojoj planira da nastavi trkanje sa istim automobilom.

“Kupra” sad ide na potpunu reviziju, to je dobar auto, samo moram da ga vratim u stanje kakav je bio kad ga je održavao Mikica Vesnić. Imam brzinu, pokazao sam kvalitet, da nije bilo svega što nas je snašlo mogao sam da se borim i za titulu. Uz sve probleme, treće mesto na kraju sezone i nije tako loš rezultat. Rano je da pričam o tome gde ću voziti naredne sezone, ali sam siguran da će Prvenstvo Hrvatske biti na mom kalendaru”, završio je slovenački trkač.