Skalvini trijumfovao na bis na Red bul ringu

Foto: Gruppe C Photography

Vozač “kupre“ Erik Skalvini osvojio je i drugu trku nemačkog TCR šampionata voženu na stazi Red bul ring.

Italijan je trijumfovao ispred Dominika Fugela u “hondi“ i Luke Engstlera u “hjundaiju“.

Skalvini je jutros osvojio i drugu pol-poziciju u dva dana. Na startu je zadržao prvo mesto ispred Dominika Fugela i Engstlera, dok se Filip Regenšperger u “opelu“ probio na poziciju četiri ispred Marsela Fugela u “hondi“.

Međutim Marsel je ubrzo povratio četvrto mesto, a Regenšpergera su pretekli i Nikolas Gruber i Martin Anderson u “hjundaijima“.

Marsel je u drugom krugu skrenuo u boks, a na stazu se vratio sa krugom zaostatka.

U četvrtom krugu je na stazu izašlo sigurnosno vozilo zato što je Robin Jar na kočenju za treću krivinu svojim “hjundaijem” zakačio “opel“ Andreasa Hefera, a ovaj je sleteo sa staze i udario u zid.

Na restartu je Skalvini morao da se brani od napada Fugela i Engstlera, koji nisu uspeli da ga prestignu.

U osmom krugu odustao je dotle sedmoplasirani Regenšperger. On nije uspeo da pomeri “astru“ sa staze, pa je ponovo moralo da interveniše sigurnosno vozilo.

Posle samo jednog kruga ono je skrenulo u boks, a Sandro Zoubek u “audiju“ je napao Andersona, ali su obojica sletela sa staze u trećoj krivini. To je najbolje iskoristio Patrik Zing u “hondi“ koji se probio na peto mesto.

Zoubek se nije predavao pa je ubrzo prekao Jarov i “hjundai” Jonasa Karklisa.

U 13. krugu Patrik Zing je preoteo četvrto mesto Nikolasu Gruberu.

U pretposlednjem krugu, u borbi za deseto mesto, Roland Hertner je svojim “hjundaijem“ zakačio “golf“ Šimona Ladnjaka, koji je sleteo sa staze i udario u zid. Međutim udarac nije bio jak, pa je Poljak nastavio trku.

Skalvini je bez ikakvih problema trijumfovao ispred Fugela i Engstlera, dok je Zing na kraju bio četvrti ispred Grubera i Andersona.

Karklis je trku završio kao sedmi, Jar kao osmi, dok su prvih 10 kompletirali Ginter Beninger u “kupri“ i Ladnjak u “folksvagenu“.

U generalnom plasmanu Engster je i dalje prvi, 19 poena ispred Skalvinija, dok je Dominik Fugel treći, pet poena iza trkača iz Italije.

TCR Nemačka se nastavlja od 6. do 8. avgusta, kada karavan putuje na Nirburgring.