Šrajber pobednik trke 2 u Monci i vodeći u generalnom plasmanu

Kristjohanes Šrajber pobednik je druge trke nove ETCC sezone u Monci.

On je kroz cilj prošao kao drugi, iza Petera Riklija, ali je Švajcarac dobio kaznu od 10 sekundi zbog nepoštovanja granica staze, pa je rangiran kao drugi.

Treći je pored karirane zastave prošao Petr Fulin, koji je takođe dobio kaznu za nepoštovanje granica staze od pet sekundi, ali mu ta kazna nije uticala na rezultat, jer je bio dovoljno daleko od četvrtoplasiranog Norberta Nađa.

Na startu trke 2 Mladen Lalušić je loše krenuo i veoma sporo vozio, što ukazuje na tehničlki problem. On je ubrzo presekao krivinu i nekoliko puta žestoko udario u ivičnjake, što je dodatno oštetilo automobil i to je bio kraj trke za njega.

Dve “honde sivik” munjevito su startovale, pa je do prve krivine Rikli preuzeo vođstvo, a Šrajber ga je pratio u stopu.
Ponovo je samo Petr Fulin održao tempo sa Švajcarcima, dok su se Norbert Nađ i Igor Stefanovski žestoko borili za poziciju pet, koja je na kraju pripala Mađaru.

Stefanovski se dobro probio na startu, ali je izleteo i ponovo se našao na šestoj poziciji, pa je imao pune ruke posla da se izbori sa dvojcem Zenge motorsporta.

Žolt David Sabo je odustao na polovini trke, pa su svi preostali takmičara osvojili bodove.

Plamen Kralev u “audiju RS3 LMS” bio je bukvalno svuda po stazi, preticao, izletao, skakao preko ivičnjaka i na kraju kroz cilj prošao kao šesti ispred Andreasa Pfistera i Fabija Mote.

Portugalac, koji ove godine vozi za srpski Lein rejsing, bio je treći kažnjeni za nepoštovanje granica staze, ali je on za to morao da prođe kroz boks.

U generalnom plasmanu vodi Šrajber sa 20 poena, ispred Fulina i Riklija koji imaju po 17.

Sledeća trka vozi se u Mađarskoj za dve nedelje.