Šrajber ponovo najbolji, Lalušić odličan peti, Pešoviću dva boda!

Photo Francois Flamand / DPPI

Kristjohanes Šrajber pobednik je i druge trke u Mađarskoj, posle koje je učvrstio vođstvo u generalnom plasmanu.

Sa pol-pozicije startovao je Mladen Lalušić i to veoma dobro, ali ga je brzo pretekao Peter Rikli, a nekoliko krivina kasnije i Stefanovski.

Makedonac je bio loše postavljen na startu, a i prerano je krenuo, pa je dobio kaznu da prođe kroz boks, što ga je bacilo na začelje kolone.

Šrajber se u trećem krugu domogao druge pozicije, a do pobede ne bi mogao da Rikliju nije pukla guma u samoj završnici trke.

Najviše uzbuđenja priredili su Žolt David Sabo i Petr Fulin, a taj duel se završio tragično po Mađara. Posle nesmotrenog manevra u petom krugu, zeleni “seat” Zenge motorsporta završio je u zidu, a na stazu je izašlo sigurnosno vozilo.

Norbert Nađ je pažljivije izveo preticanje Fulina, pa je na radost domaće publike kompletirao podijum sa Artemjevim, koji je prošao pored karirane zaszave kao drugi.

U tim trenucima pravu dramu je doživeo Pešović, koji je posle prve trke neutralisao park ferme, kako bi stigao da zameni amortizer oštećen u koliziji sa Lalušićem. Na njegovom “audiju RS3 LMS” se olabavio prednji levi branik, što je dosta poremetilo auerodinamiku. Srbin je počeo da tone u plasmanu, ali se konsolidovao u poslednja tri kruga i na kraju je kroz cilj prošao kao sedmi, pretekavši Stefanovskog i osvojivši prva dva boda u ETC kupu.

Poslednji raspoloživi bod uzeo je Stefanovski, a ispod crte je ostala samo Ante Đerđ.

Drugu trku na Hungaroringu nisu završili Rikli, Mota, Sabo i Kralev.