Srbi voze u Americi: Pregled Pireli vorld čelendž sezone

Pireli vorld čelendž osnovan je 1985. godine, kao Plejboj endurans kup Sjedinjenih Država, takmičenje u izdržljivosti, u kojem se nekoliko vozača smenjivalo za volanom jednog automobila.

Šampionat je imao četiri klase, dve za GT automobile i dve za turing vozila.

Prvenstvo je 1990. promenilo ime u SCCA Eskort vorld čelendž i umesto endurans postalo je sprint serija, a takav format zadržalo je do danas.

Tokom 2017. godine, šampionat je posećivao 11 staza, i većinom je pratio Indikar. Sezona je započeta na ulicama Sent Piterburga, a nastavila se u Long Biču i na autodromu Virdžinija. Usledila je jedina trka van granica Amerika, na Mosportu (zvanično: Kanadijan tajr motorsport park) u Kanadi. Na raspored je potom stigao Lajm rok park, a pratili su ga Roud Amerika (Elkart Lejk), Mid-Ohajo, Juta motorsport kampus, Staza Amerika (Hjuston), Sonoma i Laguna Seka.

Zbog velikog broja učesnika, koji je tokom sezone dostizao 150 u svim klasama, staze nisu imale propusnu moć da ih sve prime, pa nisu sve klase vozile na svim pistama. Na primer, finale sezone u GT klasama je voženo na Sonomi, dok je turing finale voženo na Laguna Seki.

Pireli vorld čelendž sastoji se od čak 15 klasa, među koje spada i novoosnovani endurans šampionat pod nazivom SprintX, koji ih ima 7.

SprintX klase su podeljene u tri grupe, koje čine GT3, GT kup i GTS klase automobila, a dalje su podeljene prema vozačkom kvalitetu. Tako GT3 klasa ima Pro-Pro, Pro-Am i Am-Am klase u zavisnosti od kombinacije vozača, gde su Pro profesionalni vozači, a Am su vozači džentlmeni.

U GT3 Pro-Pro klasi titulu je osvojila posada Majkl Kuper-Džordan Tejlor za volanom “kadilak ATS GT3“ modela, dok je u Pro-Am kategoriji titulu osvojio Džejms Sofronas u “poršeu 911 GT3“. Što se tiče Am-Am klase tu je najbolji bio Enrike Sisneros iz Venecuele, koji je vozio “ferari 458 GT3“.

GT kup Pro-Am titulu osvojili su Italijan Alesandro Brešan i Japanac Juki Harata za volanom “lamborgini hurakana super trofeo“, dok su Kori Fridman i Džo Tusan osvojili Am-Am titulu vozeći “porše 911 GT3 kup“.

GTS Pro-Am titula je otišla u ruke Trentu Hindmanu i Adamu Merzonu koji su vozili “porše kajman GT4“, a Am-Am titulu su osvojili Ari Balog i Greg Lajfug koji su sezonu započeli za volanom “aston martin ventidža GT4“ da bi kasnije prešli u “BMW M3 GT4“.

Ostatak Pireli vorld čelendž serije ima 8 klasa.

GT3 automobili se takmiče u GT i GTA klasama. Prva je osnovana specijalno za profesionalne vozače, a u drugoj se takmiče amateri i vozači džentlmeni.

GT titulu je osvojio Patrik Long u “poršeu 911 GT3 R“, dok je najbolji u GTA klasi bio Džejms Sofronas takođe u “poršeu 911 GT3 R“.

Zajedno sa GT3 automobilima takmiče se i kup verzije “ferarija 458“, “poršea 911“ i “lamborgini hurakana“. Ovi automobili nastupaju u posebnoj GT kup klasi, a ovogodišnji šampion je Japanc Juki Harata koji je vozio “lamborgini hurakan super trofeo“.

U ovoj klasi se trkao i Srbin Marko Radišić. On je vozio “ferari 458 čelendž“ i sezonu je završio kao treći u klasi. Njegovu godinu obeležili su mnogobrojni kvarovi na “ferariju“, ali i pobeda na drugoj trci na stazi Roud Amerika.

GT4 automobili se takmiče u okviru GTS klase koja kao i GT ima potkategoriju za amatere pod nazivom GTSA.

U GTA klasi najbolji je bio Loson Ašenbah za volanom “ševrolet kamara GT4.R“, dok je titulu u GTSA klasi odvojio Džordž Kurc za volanom “meklarena 570s“.

Nama najzanimljivije su turing klase, a njih ima čak tri. To su TC, TCA i TCB.

TC klasa je najsličnija starijoj generaciji TCR automobila (sa motorom od 330KS), i u njoj se takmiče “audi RS 3 LMS“, “mazda MX-5“, “BMW M235i R“, “lotus egziž“, “honda akord V6 kupe“, “porše kajman“, “nisan 370z“, “ford mustang“ i “hjundai dženesis“.

Pol Holton je za volanom “audija RS 3“ zabeležio četiri pobede, Greg Lajfug u “BMW-u 235i R“ takođe 4, Nik Vitmer u “BMW-u“ dve, dok su Mejson Filipi u “BMW-u“, Elivan Gulart u “lotusu“, Dejn Kameron u “BMW-u“ i Kodi Elsvort u “porše kajmanu“ trijumfovali po jednom. Titulu je osvojio Holton ispred Lajfuga i Vitmera.

Osnovu za TCA klasu činile su kup verzije “mazda MX-5“ automobila koje raspolažu 2.0 motorom snage 160ks. Pored “mazde“ koja je bila najbrojnija, u ovoj klasi su takmičili i “honda sivik si kupe“, “sajon fr-s“ i “tojota 86“.

Titulu je osvojio Metju Fasnaht za volanom “mazde“. On je tokom sezone zabeležio dve pobede. Iako je u 2017. bio najuspešniji sa čak četiri pobede, Keni Murilo u “mazdi“ je propustio šest trka, pa je morao da se zadovolji šestim mestom u generalnom plasmanu. Elivan Gulart u “mazdi“ je dva puta osvajao trke, dok su Din Kouplend u “mazdi“, Tom O’Gorman u “hondi“, Erik Pauel u “sajonu“ i pilotesa Šea Holbruk u “hondi“ po jedanput bili na prvom mestu.

Najslabija TCB klasa je slična evropskoj Super 1600, ali nije limitirana kubikažom. U njoj se takmiče “honda fit“ (američki naziv za “hondu džez“), “mazda 2“, “mini kuper“ i “ševrolet sonik“ (“ševrolet aveo“ za američko tržište).

Kanan O’Konel u “ševroletu“ je zabeležio pet pobeda, Pi Džej Grenke u “ševroletu“ i Džejk Pipal u “hondi“ po tri 3, dok je Travis Vašaj u “miniju“ osvojio jednu trku. Iako je O’Konel najčešće pobeđivao, titulu je osvojio njegov timski kolega Grenke.

Pored Radišića, još jedan Srbin se takmičio u Pireli vorld čelendžu. Reč je o Stefanu Sajiću, koji je u TC klasi vozio “BMW M235i R“, a njegov najbolji rezultat je četvrto mesto na Stazi Amerika.

Sledeća sezona Pireli vorld čelendža startuje 10. marta trkama na stazi u Sent Piterburgu, a novinu predstavlja mogućnost da se TCR automobili takmiče u TC klasi.