STCC ostaje trkanje silueta

Čelnici Skandinavskog prvenstva turing automobila rešili su da njihova serija i u 2016. ostane takmičenje silueta – automobila identične mehaničke osnove, u ovom slučaju prototipa „solucija F“, prekrivene karoserijom koja imitira neki od putničkih modela. U STCC-u su na taj način u 2015. „zastupljeni“ „volvo“, „saab“, „kia“, „dačija“ i BMW.

STCC će, kako izveštava Autosport, zadržati siluete još „najmanje godinu dana“, iako su organizatori razmatrali i alternative. Jedna mogućnost bila je prelazak na NGTC specifikaciju (automobili kakvi se trkaju u Britanskom turing šampionatu), a druga usvajanje TCR standarda. Međutim, odbačene su obe, a STCC tehnički direktor Jan-Ake Stigborg objasnio je da su BTCC automobili preskupi, dok se TCR još nije dokazao.

Vest o zadržavanju postojećih tehničkih standarda u Skandinavskoj turing seriji poklapa se sa sve većom nesigurnošću u vezi sa ostankom Volvo Polstar rejsinga u ovom takmičenju. Volvo već tri godine dominira u STCC-u, ali je činjenica da tehnika koja mu donosi titule uopšte nije njegova.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*