Stefanovski vozi TCR Italija: Ove godine ću malo da ohladim glavu, a nadam se da će mi i sudije biti naklonjenije

Makedonski automobilista Igor Stefanovski voziće ove godine kompletnu sezonu TCR Italija.

On ostaje u svom “hjundaiju i30 N”, ali će auto servisirati italijanska ekipa PMA motorsport.

“Zbog cele situacije sa koronavirusom i nemogućnosti da ceo moj tim putuje na trkačke vikende u Italiju, rešio sam da auto poverim tamošnjoj ekipi i takmičim se u Italiji. Zato sam iznajmio apartman u Milanu, pa ako bude pogoršanja epidemiološke slike, ne moram ni da se vraćam u Makedoniju, a sa mnom mogu da budu i moja žena i deca, jer oni svakako prate onlajn nastavu”, otkriva Stefanovski za naš portal.

“Prvobitni plan je bio da vozim TCR Evropa, ali opet su problem putovanja i granice. Takođe je trebalo da Feliče Jelmini i ja idemo tamo sa PMA motorsportom, ali on je dobio ponudu od Sebastijan Leb rejsinga, a moj tim se malo više okrenuo ka Klio kupu Italija. Nadam se da ću uspeti da odvezem nekoliko trka u Evropi, ali mi je TCR Italija primarna i želim da napravim što bolji rezultat”.

Stefanovski je u ranijim vožnjama na Apeninskom poluostrvu bivao kažnjavan i za šta jeste i za šta nije kriv, a serija je poznata po veoma oštrom i beskompromisnom trkanju.

“Meni takvo trkanje leži, jer sam i sam takav vozač. Ipak, sudije mi često nisu bile naklonjene, pa se nadam da to neće biti praksa i u 2021. Oni naprosto ne žele da pobeđuje neko ko nije iz Italije, a posebno ne neko iz male zemlje kakva je Makedonija. Prošle sezone nisam vozio od početka, pa nije bilo mnogo važno koliko ću bodova osvojiti, vozio sam rasterećeno. Ove godine planiram da malo ohladim glavu, vozim pametnije, manje agresivno, malo ću kalkulisati, u svakom slučaju će mi primarno biti da završim sve trke”, otkriva trkač iz Skoplja.

Što se konkurencije tiče, prema nekim najavama, na startu sezone ovog vikenda u Monci trebalo bi da bude 27 automobila, što će biti rekord serije.

“U takmičenje dolazi Kevin Čekon, on je veoma iskusan, vozio je WTCR, mislim da će on biti tamo među najboljima. Stiže i prošlogodišnji šampion Nemačke Anti Buri, Baldan i Tavano ostaju u seriji, konkurencija će biti izuzetna”, smatra Idže.

“Testirao sam auto sa novim timom na Adriji, sve funkcioniše kako treba i nadam se da će tako i ostati. “Hjundaiju” inače ne leže staze kakva je Monca, pa ne mogu da prognoziram kako ću proći tamo, ali svakako sam željan trkanja i nadam se da ću da osvetlam obraz moje zemlje”, završio je Stefanovski.