Stefanovski za Serbiaring: Verujem da mogu da osvojim ETCC titulu!

Makedonski automobilista Igor Stefanovski u Belgiju je došao kao četvoroplasirani i iz nje je otišao na istom mestu, ali sa mnogo manjim bodovnim zaostatkom.

Stefanovski je prvu trku ETC kupa završio tako što je krug pre kraja s drugog mesta otišao u boks, ali je klasifikovan kao osmi.

“Prva trka je bila bez veze, bar na kraju, a dotle je bilo onako – prosečno. Međutim, leva guma nije izdržala. Ja sam hteo da izvezem trku do kraja, ali auto se teško vozio i skoro uopšte nije išao pravo. Ipak, moj inženjer, s kojim sam na vezi tokom trke, rekao je da uđem u boks i mislim da je napravio odlicnu procenu, jer bi se do kraja trke guma sigurno rasprsla, a to bi značilo i izletanje van staze”, objašnjava Idže za naš portal.

Vozač “seata” startovao je sa pol-pozicije u drugoj trci, pa se odluka ekipe bogato isplatila.

“Hvala mom timu koji je obavio sjajan posao između dve trke, napravili su malu promenu u podešavanju automobila, tako da je u drugoj trci sve bilo kako treba i drago mi je da sam pobedio sa tolikom prednošću pred ostalim konkurentima”.

Iako je uoči Zoldera rekao da o tituli ne razmišlja, Igor otkriva da snovi o njoj postoje, a dobar rezultat pretposlednjeg ETCC vikenda još ih je i podgrejao.

“U osvajanje titule i te kako verujem i daću sve od sebe to da se desi. Ja sam čovek koji nikad ne odustaje, a neću ni sada. Most je staza koju još nisam ni pogledao kako izgleda, ali tako je bilo i za Zolder pa smo opet imali dobar tempo. Možda je to iskustvo sa brdskih trka koje sam vozio”.

“Nadam se da mi predstoji dobar i pravi trkački vikend, a ne neke folirantske matematike i kombinacije. Ja tamo idem sam protiv svih, jer meni nema ko da čuva leđa. Mi ćemo već sutra da zaboravljamo ovu pobedu i fokusiramo se na trku koja će biti presudna za šampionat i, nadam se, dobra za nas”, završio je višestruki brdski evropski šampion.