Štofel Vandorn za Serbiaring: Ide mi dobro, ali to može brzo da se promeni

Najubedljiviji GP2 vozač u Pireli epohi, Štofel Vandorn nezaustavljivo maršira ka tituli u seriji koja je praktično poslednja stepenica pre Formule 1.

Belgijanca je titula stečena 2012. u Formuli Reno 2.0 uvela u Meklaren junior program, a mi smo ga upoznali godinu dana kasnije, kao vozača Formule Reno 3.5 u ekipi Fortek.

Štofel ipak nije postao prvak 3,5-litarske formule u ruki sezoni, na putu do zlata isprečio mu se Kevin Magnusen, ali je 2014. smešten u GP2 seriju, u trofejni tim ART GP. I tu je u statusu debitanta završio kao viceprvak, što nije ostalo nezapaženo, jer Pireli pneumatike, kao najkompleksniji faktor GP2 serije, niko nije ukrotio tako brzo kao 23-godišnji Vandorn.

Posle takve sezone, bilo je sasvim očekivano da će on u 2015. dominirati, što se i dešava. Četiri vezane pobede u glavnim trkama u Bahreinu, Španiji, Monaku i Austriji, “obogatio” je drugim mestima u sprintovima na Sakiru, Katalunji i Špilbergu, a još jedan podijum, treće mesto, ubeležio je na Silverstonu. Zato je uoči Hungaroringa, gde smo napravili ovaj intervju, imao kolosanlnu prednost od 65 poena nad prvim pratiocem.

Možeš li iz svoje perspektive da daš osvrt na dosadašnji tok GP2 sezone u kojoj dominiraš kao nijedan pilot poslednjih godina? Koji ti sve faktori idu u prilog?
– Teško je reći. Mislim da je cela kombinacija s timom. Udobno mi je u timu i u automobilu i kako radimo zajedno. Osećaj je dobar. Znam da je auto manje-više dobar kad god izađem iz boksa. To daje samopouzdanje.

Moćni smo od početka sezone, borimo se za pol poziciju svaki put kada smo na stazi. Danas doduše to nismo uspeli, ali smo prišli veoma blizu. Možda je to dobar znak – počinje da me razočarava kad sam drugi (smeh). Ali, znamo koliko je ovaj šampionat konkurentan i ne bih rekao da je drugo startno mesto loš rezultat, sutra startujem s dobre pozicije, sve je moguće, a ja ću kao i obično dati sve od sebe da izvezem dobru trku.

Prošle godine si se izvrsno snašao u GP2 seriji, ali očigledno je čak i tebi bila potrebna jedna godina iskustva.
– Već mi je bilo ugodno u prvoj sezoni. Rekao bih da se u prvoj sezoni sve svelo na iskustvo. Mislim da je prirodna brzina uvek bila tu, ali je činjenica da sam u prvoj godini morao da naučim toliko mnogo novih stvari da bih se popeo na vrh. Takođe, ART je imao nekoliko teških godina pre nego što sam došao. Ja nisam imao nikakvog GP2 iskustva, tako da nam je trebalo nešto vremena da sve složimo kako treba i da učinimo da sve funkcioniše. Na kraju je to za mene ipak bila vrlo dobra godina učenja i dobro iskustvo da pomognem timu da se vrati na vrh. Oni veruju u mene, ja verujem u njih i sada definitivno svaki put na stazi možemo da se borimo za vrhunske pozicije.

_X0W8756

Dakle, svi delovi slagalice su se uklopili.
– U ovom trenutku je tako, a kada je posredi šampionat poput ovog, sve se vrti oko svođenja grešaka na minimum. Uvek pravite male greške, ali smo ih uglavnom sveli na minimum i u tom pravcu se i trudimo da nastavimo tokom dolazećih trka.

To smatraš ključnim u osvajanju ovog i generalno bilo kog prvenstva?
– Definitivno da, to važi za svaki šampionat – konzistentnost je jedan od ključnih faktora. Naravno, morate biti brzi – to je glavno, u suprotnom ga ne možete osvojiti. A zatim morate da shvatite kako se “sklapa” šampionat i kako se gradi trkački vikend. Da, mislim da su to ključni faktori u osvajanju bilo koje titule.

Još prošle godine nazvali su te najboljim GP2 rukijem u Pireli eri. U neku ruku je ovo što se dešava u 2015. bilo moguće predvideti na osnovu tvojih prošlogodišnjih performansi.
– To je uvek pomalo komplikovano. Svi su me pre sezone proglasili favoritom, ali pre sezone ništa nije odlučeno i morate se dokazati. I viđali smo mnogo puta da je nekome ko je proglašen favoritom bilo teško i da se nije se pokazao kao pravi favorit. Svestan sam toga, zasad mi ide dobro, ali znam da to brzo može i da se promeni. Ostajemo realni i trezveni, puno radimo iza scene pre nego što se pojavimo na svakom trkačkom viekndu. To nam je u centru pažnje za ostatak sezone.

Čija je zapravo odluka bila da ne juriš titulu u Formuli Reno 3.5, već da pređeš u GP2?
– Već se i ne sećam. Mislim da je to bila generalna odluka Meklarena da me smesti u GP2 i to mi je jako koristilo. To je veoma tehnička serija, vrlo dobra priprema za Formulu 1. Naučite kako da se ophodite prema pireli gumama. Zadovoljan sam što vozim GP2.

Kazao si da nemaš nikakvo garantovano sedište za 2016. osvojio GP2 naslov ili ne. Ipak, ti si Meklaren junior, neke ideje, pregovori ili naznake mora da postoje.
– Naravno, ništa nije garantovano. Uvek govorim da je moj glavni fokus GP2, to je jedino mesto na kojem zaista mogu da se dokažem i da pokažem ljudima iz Meklarena, ljudima s kojima sarađujem, da sam spreman da odgovorim zahtevima u jednom od vrhunskih F1 timova. Naravno, puno pričam sa Ronom Denisom i Erikom Bulijeom, ali još ništa nije odlučeno. Videćemo šta će se desiti kasnije.

_L0U2122

Daju li ti barem naznake o pravcu u idućoj godini?
– Još je pomalo rano da pričamo o tome. A i nije na meni da o tome otvoreno govorim. Takve stvari u svakom slučaju ostaju privatne. Sve što mogu da kažem – redovno razgovaram sa Ronom i Erikom, viđamo se tokom svakog trkačkog vikenda. Vrlo dobro znam da je GP2 u centru moje pažnje i želim da osvojim ovaj šampionat.

Kao vozač Meklarena, koristiš sve što tim može da ti pruži.
– Da, ja sam i dalje njihov test i razvojni vozač. Provodim mnogo vremena u simulatoru, pripremajući se za buduće trke. Takođe puno radim s njima na unapređenju F1 automobila. To pokazuje da se Meklaren mnogo zanima za mene i da me ozbiljno priprema da postanem vozač Formule 1.

Ova godina je Meklarenu teška. Koliko to direktno osećaš ti kao junior u ekipi?
– Svi znaju da je teško, kad pogledate dosadašnje rezultate. Kombinacija Meklarena i Honde ima veliki potencijal za budućnost (ovde Vandorn pomno bira reči – prim.). Lično, mislim da ide dobro. Naravno, u poslednje vreme je možda teško videti poboljšanja, ali poboljšavamo se i nastavljamo da se trudimo. Svi su znali da će Hondi kao velikom proizvođaču biti jako teško da s godinom zakašnjenja uđe u Formulu 1 kad su pravila tako komplikovana. Videćemo. U paketu postoji veliki potencijal i samo se nadam da ćemo se uskoro vratiti pobeđivanju.

Kao Meklarenov junior, s Hondom kao partnerom, mora da imaš i poseban odnos sa Hondom?
– I oni podržavaju moju karijeru. U ART timu imam japanskog kolegu Nobuharua Macušitu. I njega podržava Honda. Meklaren i Honda vrlo blisko sarađuju i zajedno su nam obezbedili ovaj program.

Tvoje mišljenje o bodovnom sistemu koji je na snazi za sticanje F1 superlicence. Da li misliš da je dobar, da li mu treba podešavanja, da li je fer, da li je trebalo uvoditi ga?
– Ja već imam poene za superlicencu i to me se ne tiče i teško mi je da to komentarišem. Mislim da stručnjaci za Formulu 1 ionako znaju da li je neki vozač spreman za nju ili ne.

Tokom mađarskog GP2 vikenda, Vandorn je osvojio peto mesto u glavnoj i drugo u sprint trci, uz jedan najbrži krug. To nisu zlatni rezultati poput onih sa otvaranja sezone, ali je Belgijanac ipak dodatno odmakao suparnicima, pošto je prvi pratilac Aleksander Rosi oba puta ostao bez poena, a na drugo mesto izbio je Indonežanin Rio Harijanto. Štofelova prednost pre letnje pauze iznosi ubedljivih 83 poena nad drugoplasiranim.