“Subaru” gost na WTCR rundi na Zandvortu, vozač Komini ili Ferara?

Italijanski Top ran motorsport ima ambiciju da dobije specijalnu pozivnicu za holandsku rundu Svetskog kupa turing automobila na Zandvortu, a “subaru” bi tom prilikom vozili ili Stefano Komini ili Luiđi Ferara, piše britanski TouringCarsNet.

Nikada potpuna kampanja japanskog modela u TCR svetu počela je još krajem 2015. godine u Internacionalnoj seriji i pokazala se kao vrlo nestabilna i, na kraju krajeva, neuspešna.

Pretežak i sklon pregrevanju, “subaru” je nešto svetlije trenutke doživeo na italijanskoj sceni. Ferara je u Monci 2016. izašao na podijum, a Komini se istakao u svojim izletima u TCR Italija u Imoli i Monci 2017, gde je ovom modelu doneo još jedno pobedničko postolje.

Poslednji međunarodni nastup “subaru” je zabeležio prošle godine na Salcburgringu, a bilans u globalnoj seriji Marčela Lotija deluje sumorno: četiri završene trke od 14 mogućih.

Kako tvrdi pomenuti engleski portal, sada Italijani žele da se pojave kao vajldkard učesnik na WTCR rundi u Zandvortu, koja se vozi 18. i 19. maja. Radi ostvarenja tog cilja, oni bi trebalo da su odustali od nameravanog učešća na prvoj rundi TCR Italija u Imoli (27-29. april).

“Subaru” nije prisustvovao zvaničnom BoP testu u Valensiji, a za razliku od, na primer “lade veste”, kojoj je balans performansi urađen naknadno, nema podataka o tome da li se u tom smislu išta događalo i sa japanskim automobilom.