Sve boje Nisana za prvenstvo Superautomobila (VIDEO)

Nisan motorsport prikazao je i poslednja dva od četiri automobila s kojima će nastupati u šampionatu Superautomobila 2017.

Najpre je predstavljena “nisan altima” koju će voziti 34-godišnji Rik Keli.

Auto #17 zadržao je glavno sponzorstvo firme Sengled, proizvođača napredne svetlosne i audio opreme, uz dodatak Kastrola, čiji se logo nalazi na haubi automobila.

“Sa Kastrolom sam osvojio Bathurst 2003. i 2004. godine i drago mi je što me ove godine podržava tako legendarno ime automobilske industrije”, kazao je Keli, šampion Superautomobila 2006. godine.

“Altima” je u novim bojama već izašla na pistu na današnjem predsezonskom testu pneumatika u Sidneju, gde je Rik Keli na gumama nove konstrukcije zabeležio najbolje vreme dana.

“Imate dva ili tri meseca da razmišljate o prvoj rundi šampionata i iščekivanje samo raste”, dodao je trkač čija je porodica vlasnik ekipe Keli rejsing, a koja u Superautomobilima igra ulogu fabričke ekipe Nisana. “Fantastično je kad otkrijete novu livreju automobila, ali sada samo želimo da izađemo na pistu i obavimo posao. Osećam da nikad nismo bili bolje pripremljeni i zato smo toliko uzbuđeni pre početka.”

Četvrtu “altimu” Nisam motorsporta voziće Rikov tri godine stariji brat Tod Keli.

Njegov glavni sponzor i dalje je kompanija koja se bavi onlajn prodajom automobila, motocikala i plovila u Australiji i Azijsko-pacifičkoj oblasti.

Najvažnije je, ipak, što se ispod panela karoserije “nisana” sa startnim brojem 7 nalazi nova šasija, pa Tod Keli ove sezone, prvi put od 2013. godine, startuje sa novim trkačkim automobilom.

“Auto izgleda nestvarno i ekipa je obavila fantastičan posao izradivši ga u međusezoni”, kazao je veteran šampionata Superautomobila, osvajač 19 trka. “Uzbudljivo je kad godinu započinjete s novim automobilom, pogotovu što mu je broj šasije 007. Prošle nedelje smo ga isprobali, osećaj je sjajan i na testu pokušavamo da naučimo što više možemo pre nego što sezona počne.”

Preostale dve “altime” Nisan motorsporta pripadaju Simoni de Silvestro i Majklu Karuzu.

Na današnjoj drugoj, bržoj sesiji predsezonskog testa pneumatika, vozači “altima” završili su na pozicijama 1 – Rik Keli, 12 – Tod Keli, 18 – De Silvestro i 22 – Karuzo (od 26 učesnika).