Tavano slavio u Imoli ispred Baldana i Imbertija

Vozač “kupre” Salvatore Tavano pobednik je prve trke TCR Italija voženoj u Imoli.

On je startovao sa pol-pozicije ispred Rubena Volta i Nikole Baldana i vodio tokom cele distance.

Napredak u plasmanu do kraja prvog kruga zabeležili su Anti Buri i uvek raspoloženi i agresivni Kevin Čekon, koji je nadoknadio čak šest pozicija.

Fabio Antoneli i Federiko Paolino imali su kontakt na krivini Akva Minerale, što je obojicu primoralo da odustanu.

Baldan je počeo da pritiska Volta, a kad ga je pretekao Estonca je napao i Imberti koji ga je takođe prošao. Sledeći koji se obračunao sa vozačem “honde” bio je Anti Buri, a Volt je nakon toga dobio i kaznu od pet sekundu zbog nepravilne pozicije na startu.

Mateo Poloni je morao da odustane u sedmom krugu zbog kvara na “audiju RS3 LMS”, što je pretendenta na titulu Erika Brijadoria podiglo na deseto mesto.

I Čekon je morao da odustane zbog problema sa automobilom, a pred kraj trke rasplamsala se bitka između Tavana i Baldana koja je trajala do samog kraja.

Na podijum su se popeli Tavano, Baldan i Imberti, a u poslednjem krugu Dušan Kouržil je savladao Burija za četvrto mesto.

Peti je bio Volt, ispred Vahtela, dok je Stefanovski uspeo da se probije na osmu poziciju. Bodove su osvojili još i Brijadori i Inota.

Buri i dalje drži vodeću poziciju u generalnom plasmanu sa 284 poena, ali Baldanov zaostatak je sada svega 20 bodova, dok Tavano zaostaje 26.

Druga trka TCR Italija u Imoli počinje od 13 sati.