TCR dobija klasu u Italijanskom turing šampionatu

Od iduće godine će ACI sport, promoter italijanskih automobilističkih prvenstava, u zasebnoj klasi bodovati TCR automobile u Italijanskom turizmo-endurans šampionatu (CITE).

Automobili TCR specifikacija nastupaće uz već postojeće dve klase u takmičenju, superpodukcijsku i S2000. Shodno tome, u šampionatu će od sezone 2015. biti proglašavane tri tittule.

Prema sadašnjem stanju stvari, TCR automobili dogodine će moći da se trkaju u dve nacionalne serije (Italija, Portugal), jednoj kontinentalnoj (Azijskoj) i globalnoj – Internacionalnoj, što predstavlja turing piramidu o kojoj je osnivač kategorije Marčelo Loti govorio od prvog dana.

Prinoth-Veglia (Target Competition,SEAT Leon Racer B 2.OT #18)
U skorijoj budućnosti biće utvrđen detaljan kalendar Italijanskog turizmo endurans šampionata 2015. Već sada se zna da će on brojati sedam rundi, dok će sportska pravila ostati neizmenjena: svakog vikenda voziće se dve trke trajanja po 48 minuta i jednim krugom, uz obavezan pit-stop.

Novoosnovana TCR kategorija prvobitno je nazvana TC3, zbog analogije sa GT3 klasom u metodama koje će primenjivati radi ujednačenja performansi svojih takmičarskih automobila. Sticanjem zasebne klase u Italiji, ona je dobila novi front na kom će moći da se trkaju njene trkačke sprave, zasnovane na performantnim serijskim modelima, a ne skuplje od 90 do 100 hiljada evra.