Tim Engstler u TCR-u sa audijem TT!

Likvi moli tim Engstler dobio je dozvolu od organizatora TCR serije da na prvoj rundi novog šampionata u Sepangu nastupi sa dva „audija TT“ kao trkačkim automobilima.

Tehnički sastav bavarskog tima u Maleziji će biti šarolik: šef i jedan od trkača Franc Engstler, kao i ruski vozač Mihail Gračov startovaće za volanom „audi TT“ automobila, dok će treći pilot tima Lorenco Velja voziti „seat leon“.

„Dopustili smo Engstleru da učestvuje sa „audijem TT“, jer je Likvi moli tim Engstler, u skladu sa marketinškom strategijom, obavezan da nastupi s nemačkim automobilima“, objasnio je TCR šef Marčelo Loti. „Odlučili smo se na takav korak da bismo pokazali da ih smatramo važnim partnerima u stvaranju ove nove trkačke serije. Ovaj pristup smo primenili jer se TT tehnički uklapa u TCR koncept, osim po obliku karoserije.“

audi_motorsport-150308-0550Ekipa Franca Engstlera izvorno je najavila TCR kampanju sa „VW golfovima“, ali automobili nisu mogli da budu završeni do početka šampionata, pa je rešenje nađeno u privremenoj preorijentaciji na „seat leon“. „Audi TT“, iako po obliku kupe, predstavlja najnoviju soluciju za Bavarce. Performanse ovog vozila ocenjene su na testu u Barseloni, pa će i njemu biti propisani odgovarajući obavezni parametri – težina, klirens i prečnik restriktora.