Tim Target ocenjuje: WTCR vajldkard debi? Interesantno iskustvo…

Photo Paulo Maria / DPPI

Stari FK2 “sivik tajp R” tima Target kompetišn u Vila Realu je vozio vajldkard takmičar, Portugalac Žoze Rodrigeš.

Osim što je njegov auto bio najstariji u startnoj rešetki, prema pravilima je imao i dodatnih 20 kg, pa je istovremeno bio i najteži.

U nedeljnim kvalifikacijama vozač iz Brage imao je pretposlednje 23. vreme, a trku 2 završio je kao šesnaesti.

U trećem sprintu bilo je puno odustajanja, pa se Rodrigeš približio bodovima, ali je i njemu u poslednjem krugu pukla prednja guma, posle čega je imao bliski kontakt sa zidom.

Iako nije stigao na cilj, domaći takmičar prešao je dovoljnu distancu da bude klasifikovan kao petnaesti.

“Kakav dan! Trkao sam se pet puta u Vila Realu, a treća WTCR trka bila je daleko najteža. Vrućina je bila neverovatna, a moj auto je bio teži i slabiji od svih ostalih zbog kompenzacione težine, težine koju dobijam kao vajldkard i balansa performansi.”

“Uprkos svemu, mislim da sam mogao do bodova u trećoj trci, jer sam se sa 24. mesta popeo na dvanaesto i držao sam Koronelov i Gerijerijev tempo. Nažalost, eksplodirala mi je guma i udario sam u zid, ali zadovoljan sam onim što smo u postojećim okolnostima učinili kao tim”, ispričao je Portugalac, čija je domicilna serija TCR Italija.

I direktor Targeta Andreas Gumerer istakao je da su uslovi bili neverovatno teški, podrazumevajući pod tim visoke temperature i žestoko trkanje, pohvalio je svog trkača zbog zabeleženih plasmana i ocenio je da je WTCR debi njegove ekipe u Svetskom kupu bio “zanimljivo iskustvo”.