Tom Čilton propušta BTCC rundu na Silverstonu

Vozač “voksol astre” tima PMR Tom Čilton neće nastupiti na BTCC rundi koja se 16. i 17. septembra održava na Silverstonu i stoga ipak neće moći da ostvari punu BTCC/WTCC kampanju koju je u 2017. planirao.

Englez je nedavno operisao žučnu kesu i lekari su mu savetovali da se tokom četiri nedelje ne trka. To ga eliminiše sa BTCC vikenda u Northemptonširu, ali se njegov povratak u seriju očekuje na sezonskom finalu na Brends Heču u Kentu.

Kao WTCC takmičar u ekipi Sebastijan Leb rejsing, Tom ne bi trebalo da bude pod znakom pitanja ni za oktobarsku rundu Svetskog šampionata u Kini.

Tridesetdvogodišnji trkač trenutno je četrnaesti u BTCC generalnom poretku, s trećim mestom na otvaranju sezone na Brends Heču kao vrhunskim rezultatom.

“Ogromna je šteta što neću voziti sledeće tri trke, ali moram da se držim onoga što mi je doktor naložio”, kazao je Čilton.

“Zgađen sam što ću propustiti Silverston, naročito zato što je to jedna od mojih omiljenih staza, ali ću ponovo biti u akciji na Brends Heču.”

Ekipa PMR, koja u Britanskom turing šampionatu ima status zvanične postave Voksola, najavila je da će za Silverston pronaći zamenskog vozača, što je i u obavezi da učini. Tim ima dve TOCA licence, a Tomov izostanak ne smatra se višom silom, jer je njegov auto ispravan.

Ko će na Silverstonu praviti društvo rukiju Seni Proktoru, treba da bude saopšteno u najskorijem roku.

PMR (Voksol) je trenutno četvrti od pet timova koji u najvažnijoj seriji na Ostrvu imaju status proizvođača/konstruktora.