Top ran motorsport: Za naš “subaru” se zalepio imidž nežnog automobila, te slike moramo da se otresemo

Zajednički nastup Stefana Kominija i Top ran motorsporta na finalu TCR Italija u Monci povod je da se prisetimo šta je Renato Ruso, tim menadžer italijanske ekipe, nedavno ispričao o “subaru” TCR projektu i fazi do koje je tim stigao posle dve godine rada na japanskom automobilu.

Tjuner iz Lombardije je za to vreme imao srazmerno malo uspeha, ali nije vozio ni mnogo trka. Za volanom njihove tvorevine izređao se čitav niz vozača i svaki je ostavio i doprinos i lični pečat. Da bi objasnio aktuelni trenutak Top ran “subarua”, tim menadžer je krenuo od početka…

Odabrali smo put koji je već na početku bio vrlo težak, zato što je “subaru” stvoren sa integralnim pogonom, dok TCR traži prednju vuču. Jasno je da je proizvođaču koji se promoviše kao marka koja pravi AWD automobile i na tome je stvorio svoj imidž teško da proguta promenu tog tipa. Pogotovu zato što ovde pričamo o Japancima, koji, to ističem, imaju praktično nedodirljivu i neizmenjivu kulturu. Oni su od nas čak tražili da promenimo livreju koja je na početku trebalo da liči na boje njihovih reli automobila, s plavom osnovom i zvezdicama sa strane. Išli smo da razgovaramo s njima i ispoljili su interesovanje za našu inicijativu, čak su nam rekli da u budućnosti imaju nameru da nam pomognu.”

Samo se italijanski tim bavio izradom “subarua” u TCR verziji, i to uz blagoslov sportskog odeljenja kuće. U Japanu bi serija za ovaj model bila Super taikju, neka vrsta turing endurans šampionata, koji ima i klasu TCR.

Zaista, sportsko odeljenje Subarua ima volju da učestvuje u toj seriji”, potvrđuje Ruso. “U Japanu se često pitaju zašto “subaru TCR” tamo nije već prisutan. Mi u ovom trenutku analiziramo situaciju u smislu naših ulaganja i opterećenja. Naša konkurentnost je mnogo porasla, superiorni nismo ali možemo da se borimo, kao što se videlo u Imoli u TCR Italija, gde je bilo mnogo jakih vozača i automobila. Danas mogu da kažem da sam vrlo zadovoljan, jer smo odabrali pravi put.”

Tehnički defekti prečesto su skraćivali nastup “subarua TCR”, zbog čega je o njemu stvorena slika automobila koji nikad ne funkcioniše besprekorno.

Mnogo smo se namučili oko transmisije, ali mislimo da smo s našim tehničkim partnerom, firmom Modena inženjering, pronašli prava rešenja. Nažalost, to je trajalo duže nego što smo predviđali, jer je njihovo sedište u Australiji, a zamisao da se izvede revolucija prelaskom s 4WD pogona na 2WD pokazala se kao veliki izazov. Ispostavilo se da je potrebno mnogo vremena da bi se shvatilo koje su slabe tačke i kojim pravcem da krenemo da bismo ih razrešili. Naš sportski odnos s Modena inženjeringom uvek je bio fantastičan, zato smo odlučili da ne menjamo partnera, već da sačekamo. Danas mislimo da smo u poziciji da budemo vrlo zadovoljni. Najnovije komponente koristili smo upravo u Imoli.”

U skromnoj takmičarskoj karijeri, “subaru” je stigao do podijuma na rundi TCR Italija u Monci 2016. Iako nije donela pobedničko postolje, pamtiće se i Kominijeva vožnja u trci 2 u Imoli, u kojoj je sa 13. startnog mesta došao do 4. pozicije na cilju.

Nismo došli u Imolu samo da bismo se pojavili tamo. Komini nas je pitao šta treba da radi, a ja sam mu odmah odgovorio da želimo da pobedimo. Da pobedimo, jer kad imate pilota njegovog kalibra, sa njegovom strašću, nema nikakvog smisla štetedi auto i voziti za pozicije samo da biste videli da li auto dobro funkcioniše. Nismo se trudili da čuvamo imidž Top ran motorsporta. Nažalost, Stefano je u prvoj trci imao okršaj s Kralevom, koji ga je na vrlo diskutabilan način izbacio s piste. U drugoj vožnji, Komini je izveo rekmek-delo, za dlaku nam je izmakao podijum, ali je, što se mene tiče, bilo kao da se na njega popeo, pre svega zato što se videlo da je auto moćan i po vlažnoj pisti, a to su uslovi u kojima se nikada pre nismo trkali.

TCR verzija “subarua” rezultat je rada uvaženog, ali ipak malog tjunera, čije mogućnosti ne mogu da se porede sa onim za šta su sposobna sportska odeljenja proizvođača poput Seat, VW, Opel ili Hjundai motorsporta, ali ni s onim što uz obimnu pomoć honde postiže italijanski JAS. Za Top ran je Internacionalna serija zanimljiva baš da bi ukrstio koplja sa najjačima, ali se još ne zna da li će u 2018. na tu scenu i izaći.

U ovom trenutku prerano je da se to kaže. Svakako, Internacionalna serija je izlog kvaliteta, u kojem možete da se takmičite sa svim drugim vrhunskim konstruktorima, kakvi su Seat, Folksvagen, Audi i Honda – posredstvom JAS motorsporta – s kojima mi ne možemo da se upoređujemo. Njihova iskustva i budžeti su očigledno ogromni, ali takva je realnost s kojom se suočavamo, a zamisao nam je da u budućnosti budemo na njihovom nivou.”

Usledile su pohvale na račun TCR koncepta i njegovog tvorca.

Koncept koji je osmislio Marčelo Loti svakako je fantastičan, on je osoba koja uvek ima jedan potez više. Smatram ga umetnikom turing trka, ima i moć zapažanja i sposobnost da gleda unapred. Stvorio je model kome, po mom mišljenju, nema ravna i sigurno će biti budućnost ovog sporta. U to apsolutno verujemo i zato činimo ogromne napore da nastavimo s našim projektom, baš zato što imamo poverenja u Marčela, njegove ideje i sposobnost da rukovodi. Uostalom, taj koncept je eksplodirao i rapidno se proširio na mnoge zemlje i verovatno je nadmašio sva očekivanja. TCR je prelepa igračka”, istakao je Ruso i otkrio šta Top ran od gotove TCR tehnike poseduje u garaži i radionicama.

U ovom trenutku imamo dva kompletna “subarua”. Onaj koji je Komini vozio u Imoli je #000, prvi prototip koji je učestvovao u i TCR Internacionalnoj seriji 2015, dok je #001 vozio Luiđi Ferara u TCR Bliski Istok. Mi u radionici već duže od godinu dana imamo još četiri školjke spremne za sklapanje i kompletiranje, ali hoću da otkrijem jednu činjenicu. Mi smo dobili brojne upite koji se tiču kupovine, zato što je Subaru vrlo važna i izuzetno privlačna marka, ali nismo želeli da prihvatamo bilo kakve obaveze do trenutka kada budemo potpuno sigurni da možemo da garantujemo da je auto pouzdan i konkurentan.”

 “Dosad nije bilo prilike da izvezemo mnogo krugova na pisti, a drugi su to uradili. Uprkos tome, svi koji su nam pružili ruku, to su učinili vrlo stručno. Za nas se zalepio taj imidž nežnog i krhkog automobila, biće potrebno nešto vremena da ga se otresemo, ali sada smo sa tehničkog stanovišta vrlo zadovoljni.”

“Zbog ugovornih razloga, moramo poštovati sve klijente, a mi sigurno nećemo biti u stanju da garantujemo asistenciju za automobile koji bi možda bili kupljeni u Tajlandu ili Japanu. Ti transferi bi nas mnogo koštali i iz tog razloga je projekat još kompletno u našim rukama. Ponekad nam dođe da odustanemo od svega kad pogledamo račune kompanije. Dokle god budemo mogli, ići ćemo dalje.”

Top ran motorsport nastao je 1987. godine kao reli tim i i dalje je aktivan u toj disciplini. Na TCR projektu radi uži krug ljudi, vrlo kompaktna i jedinstvena grupa, a takva formacija ima svoj tehnički i takmičarski rezon, tvrdi Ruso: Ne želimo da rasipamo energiju. Kad na projektu radi mala grupa ljudi, svako zna svaki, pa i najmanji detalj, i zna šta treba da radi. TCR zahteva taj nivo pažnje i posebno posvećen tim, reli je druga priča.”

Do danas su petorica pilota vozila “subaru TCR”: Luka Rangoni, Alan Menu, Luiđi Ferara, Đakomo Altoe i Stefano Komini. Ruso opisuje posebnosti svakog od tih trkača.

“Jako je teško reći ko je od njih najviše doprineo razvoju automobila, jer su svi oni različiti. Uopšteno govoreći, uvek smo tražili ljude koji imaju želju da s nama podele svaki trenutak, od večere do rada na pripremi automobila u kasnim noćnim satima. Rangoni je bio prvi koji je verovao u nas, on je fantastičan test vozač i izuzetna osoba.”

“Drugi koji je najviše dao ovom projektu bio je Ferara; Điđi praktično živi u simbiozi sa ekipom, šta god da mu se poveri, on će to voziti najbolje. Bio je potpuno dragocen i s njim nam je izvrsno. Menu je bio san, on je turing ikona, a pokazao se i kao sjajna osoba, sada smo izvanredni prijatelji. Zatim, Altoe, on nam je doneo prvi podijum i savršeno se uklopio. On je zlatan dečko divnog vaspitanja, ne znam da li je bolji kao ličnost ili kao vozač. Ako bih imao novca, kladio bih se na Đakomina, smatram da ga čeka veličanstvena budućnost, jer je jak već sada, kad nema iskustva.”

“S Kominijem se prijateljstvo rodilo odmah jer smo svi jednostavne i strastvene osobe. On živi blizu nas, često nas posećuje i puno nam je pomogao i na tehničkom i na emotivnom nivou. Na nas je preneo svoj entuzijazam, ali i uputstva kako da se poboljšamo, kako da na našem automobilu izvedemo delikatne završne poteze. Njegov stil vožnje je vrlo agresivan, a i to se pokazalo korisnim jer smo videli da se auto ponašao odlično kad ga je Komini uzeo pod svoje.

Top ran je rešio da učestvuje na finalu TCR Italija u Monci, u načelu bi bio zainteresovan i za poslednju rundu TCR Internacionalne serije 2017, a razmatra i sledeću sezonu TCR Bliski Istok: “Još moramo da se organizujemo zbog preklapanja termina i rokova za slanje automobila. Nešto ćemo u svakom slučaju raditi, ne možemo da ostanemo zakočeni. Moja je zamisao da krenemo s dva automobila, a posle će se videti.”

Za kraj, Renato Ruso je podsetio na porođajne muke ekipe koja je zbog debi nastupa u TCR Internacionalnoj seriji u Singapuru 2015. prešla pola sveta, ali je tamo nije sačekao i automobil. Bez ijednog metra na treninzima ili kvalifikacijama, “subaru” je odmah bačen u trkačku vatru.

I danas mi dođe da se smejem”, kaže Ruso. “Krenuli smo u poslednji čas, s velikim entuzijazmom. Loti nam je organizovao avio prevoz i došli smo u Singapur. Tu se pojavio komplikovan problem: kada je Formula 1 u centru pažnje, a mi smo tamo bilil njen prateći program, svi avio letovi su praktično rezervisani za nju i imaju prioritet.”

 “Naš “subaru” je stigao u Singapur posle beskrajnog putovanja, dok smo ga mi tri dana čekali u boksu i nismo imali šta da radimo. Rangoni je već počeo da razmišlja o tome da se vrati kući. Auto je posle zakašnjenja u polasku iz Milana stigao u Maleziju, utovaren je u kamion i stigao je na Marina bej u pratnji policije, koja mu je dopustila da priđe pisti, jer je zbog gran prija sve bilo zatvoreno.”

 “Pošto broj šasije nije odgovarao, pratila ga je deklaracija u kojoj je stajalo da se ne radi o nelegalnoj robi. Brojevi se nisu poklapali, a to je bio apsolutno prvi primerak! U svakom slučaju, u našem slučaju je napravljen izuzetak, imali smo vremena samo da montiramo gume i da izađemo na start. Luka je osvojio 15. mesto, a da nije vozio ni trening, ni kvalifikacije. Što se mene tiče, to je bio uspeh, utoliko veći što ga je pratila serija malera! Naša priča je uvek bila pomalo turbulentna, a u tom slučaju nam je boginja Fortuna ipak pružila ruku.”