Trijumf Gračova ispred Borkovića i Neša

Drugu trka TCR vikenda u Singapuru osvojio je Mihail Gračov ispred Dušana Borkovića i Džejmsa Neša.

Rus je startovao sa pol-pozicije i suvereno vodio trku, na kojoj je sigurnosno vozilo intervenisalo čak dva puta. Njegov plasman ni u jednom trenutku nije bio ugrožen, a ovo mu je četvrta pobeda ove sezone, što je simbolično prikazao lepljenjem slike četvrte rakete na svoj “sivik”.

Vozači su trku startovali pomalo uzdržano, a prvi incident napravio je povratnik u TCR seriju Kevin Glison, koji je napravio grešku i usporio sve vozače iza sebe, na sreću bez udesa.

Gost u TCR Internacionalnoj seriji Loris Hezemans, posle niza problema tokom čitavog vikenda, prvi je odustao u drugoj trci na stazi Marina Bej na početku drugog kruga.

Mladi Mađar Atila Taši bio je raspoložen da se ponovo nađe na podijumu, pa je veoma agresivno napadao Sergeja Afanasjeva. Ta borba se završila izletanjem Rusa u ogradu i oštećenjem na Tašijevom “seatu”. Afanasjev je trku završio odmah u trećem krugu, dok je Taši parkirao u šestom krugu.

Odmah nakon ovog incidenta, a pre intervencije sigurnosnog vozila, Pepe Oriola je pogurao Đanija Morbidelija, koji se održao u trci, ali je za ovaj incident Oriola dobio kaznu da prođe kroz boks.

Iz cele te gužve najviše je profitirao Džejms Neš, koji se našao na trećem mestu. Njemu je do kraja trke za vratom disao Stefano Komini, iza koga su dobru borbu prikazali Žan-Karl Verne i Mato Homola (Slovak je završio peti, ispred Francuza).

2016-2016-singapore-qualifying-62-dusan-borkovic_54

Komini nije uspeo da pretekne Britanca, pa je Neš sada ponovo vodeći u generalnom plasmanu sa dva poena prednosti u odnosu na Kominija.

Oriolina kazna i trka bez bodova smanjila je panse da se Španac umeša u borbu za titulu, jer sad zaostaje 16 bodova za vodećim.

Morbideli je drugu trku završio na sedmom mestu, osmi je bio Davit Kadžaja, ispred Petera Fulina i Kevina Glisona. Đordi Oriola je uspeo da završi trku, ali bez osvojenih bodova na 11. mestu.

Dva kruga pre kraja na prvoj krivini su izleteli Galijana i Vi, pa je sigurnosno vozilo ponovo izašlo na stazu. Trka je praktično tako i završena, tek nekoliko desetina metara u trkačkom tempu, uz skraćenje na devet krugova.

2016_singapore_race2_provisional