Tripl ejt ima plan kako da zameni Vinkapa

Mark Horsburgh/Red Bull Content Pool

U velikim timovima nema improvizacije, pa tako i australijski Tripl ejt ima plan kako će zameniti svog asa Džejmija Vinkapa kada ovaj krajem godine napusti ulogu vozača Superautomobila i preuzme rolu direktora ekipe.

Vinkap će seriju ostaviti posle dve takmičarske decenije, kao njen najuspešniji vozač u istoriji, sa 122 pobede i sedam šampionskih naslova.

Na mestu prvog čoveka T8 on će naslediti Rolanda Dejna, koji je superuspešnu postavu vodio od 2003. godine.

Tako će se uprazniti jedno stalno trkačko Tripl ejt sedište, što se nije dogodilo od 2016, kada je u ekipu doveden Šejn van Gisbergen i kada je u kratkom periodu ovaj tim imao tri vozača (uz Vinkapa tu je bio i Krejg Launds).

Mark Horsburgh/Red Bull Content Pool

Vinkapov prelazak iz uloge trkača u rolu šefa ekipe dugo je planiran, a Dejn kaže da istovremeno postoji “fleksibilan” plan i za popunu kokpita automobila #88, dostupnog od sezone 2022.

On ističe da je interesovanje među vozačima veliko i da se oni sami nude. To nije nimalo čudno – ko ne bi poželeo mesto u takvom timu, sedište koje “garantuje” ulazak u krug pretendenata na titulu?

“Ja uvek imam plan,” kazao je Irac s australijskim državljanstvom, ipak ne ulazeći u detalje. “Ali, tu postoje dva aspekta. Prvo, to je plan koji neću nužno otkriti baš sada. I drugo, taj plan je fleksibilan.”

“Iskreno kažem da odluku nismo doneli. Međutim, nikada nisam bio ovoliko popularan kao u poslednje vreme, ljudi mi govore da njihovi ugovori zapravo ne znače ništa.”

“Ove godine ćemo osmatrati situaciju i striktno se držati plana kako bismo se postarali da ispunimo sve zahteve koje smo pokušavali da ispunimo u prošlosti i kako bi tim mogao da bude što je moguće spremniji da postiže uspehe. To nam je primarni motiv u svakom smislu. U ovom trenutku ne mogu da budem otvoreniji, jer je to situacija koja se razvija. Ali, mogu da kažem da ništa nije “zacementirano”.

Dejn dodaje da na listi potencijalnih kandidata nisu samo dokazani vrhunski piloti Superautomobila. Deo plana podrazumeva i osmatranje trkačkih događaja van Australije, što znači da i još nedokazani mladi talenti – što je u priličnoj meri bio i Vinkap kada je krajem 2005. potpisao ugovor s ekipom – nisu potpuno van igre. Takođe, izbor bi mogao da padne i na dva mlada vozača koji boje T8 tima brane u pripremnoj Super2 seriji.

“Pogledaćemo šta se događa na međunarodnoj sceni. Nažalost, granice nisu otvorene onoliko koliko bismo mi želeli, ali ja sam oduvek mislio da Australija i Novi Zeland nemaju ekskluzivu u stvaranju dobrih vozača Superautomobila.”

“I mladi talenti imaju privlačnost, takav je u svoje vreme bio Vinkap. Samo zato što smo danas veći tim nego 2006, i sa izvanrednim profilom i bilansom na stazi, to ne znači da u tim moramo da dovedemo nekoga ko je već osvajao titulu ili trke. Mogli bismo da izaberemo da tako uradimo, ali ne moramo.”

Sam Vinkap najavio je da će igrati aktivnu ulogu u pronalaženju i imenovanju svog naslednika u T8 ekipi.

“To je krupna odluka za tim”, kazao je on. “Pretpostavljam da sa svojI guess with my expertise, umem da prepoznam dobrog vozača kada ga vidim. I svakako ću preneti Dejnu i ostatku ekipe svoje utiske o tome za koga mislim da bi bio najbolja osoba da vozi auto #88.”

“U međuvremenu, pokušaću da se postaram da auto #88 krajem ove godine bude najprivlačniji za vožnju bilo kom vozaču. Radićemo na tome u idućih tri do šest meseci”, zaključio je Vinkap, potpuno u skladu sa svojom namerom da u 2021. juriša na osmu titulu i sa verovanjem da su tim i on sam sposobni da je i osvoje.