Tvingo endurans trka ovog vikenda na Grobniku, Šainović jedini srpski predstavnik

Na hrvatskom autodromu Grobnik se ovog vikenda održava prva od tri endurans trke Tvingo kupa u organizaciji slovenačke ekipe Lema rejsing.

Celokupni program organizovan je u subotu, od osam sati voziće se jednosatni trening, zatim slede kvalifikacije od devet, a start četvorosatne trke zakazan je za 10 časova.

Prema pravilniku, svaka ekipa treba da ima najmanje dva, a najviše četiri vozača, a prijavljeno je 15 timova.

Srpski automobilista dr Predrag Šainović odlučio je da se učešćem na Grobniku oprosti od sezone 2019, ali i od “tvinga” koji je vozio ove godine.

“Mislim da je ova trka izdržljivosti lep način da se završi sezona. Doći će većina učesnika Tvingo kupa 2019. i očekujem mnogo dobre zabave, a rezultat sigurno nikome nije u pravom planu”, kaže Šainović, koji će kokpit deliti sa Sandijem Jeramom.

“Najbrži lekar među trkačima” upravo je endurans trkom prošle godine započeo svoju kampanju u “tvingu”.

“Na Gaju sam se 2018. prvi put trkao u “tvingu”, a vozio sam sa mojim prijateljem Bojanom Milanovićem. Tada nisam dobro poznavao automobil, a nismo se baš najbolje snašli ni sa pravilima. Veći deo distance smo proveli na drugom mestu, ali smo na kraju potonuli u plasmanu. Tada je bio još jedan srpski tim, koji je predvodio Nemanja Milovanović, ali ove godine sam jedini Srbin koji se takmiči i to mi je žao”, dodao je on.