U novu sezonu sa novim autom? Šainović probao “reno klio” na Adriji!

Srpski automobilista dr Predrag Šainović iskoristio je “track day” na stazi Adrija u Italiji kako bi testirao automobil koji je jedan od njegovih izbora za 2020. godinu.

Kao što je ranije najavljivao, dogodine bi trebalo da napravi iskorak u svojoj trkačkoj karijeri, razmišljao je o nekoj o TCR serija, ali je u opticaju i “reno klio”, koji je isprobao na stazi u pokrajini Veneto.

Njegova ekipa Lema rejsing uspešno učestvuje u ESET Klio kupu sa četiri ovakva automobila. Na Adriju je došlo nekoliko trkača iz ove serije, između ostalih i Miha Primožič, trenutno trećeplasirani u CEZ, ali i nekoliko takmičara iz Tvingo kupa.

“Iskoristio sam “track day” da isproban kako mi leži “klio” i mogu da kažem da sam oduševljen. To je pravi trkački automobil, koji kao takav izlazi iz fabrike i potpuno je drugi svet u odnosu na sve što sam do sada vozio”, kaže Šainović.

On je prvo izašao na stazu u “tvingu”, sa kojim je pre početka tekuće sezone imao test na istoj stazi, a zatim je izvezao tri sesije od po pola sata u “kliu”.

“Adrija je spora staza i nije mi posebno legla kad sam ranije ove godine vozio “tvinga” na njoj. Mislim da je, uprkos tome, dobra za ovakvu vrstu testa. Brzo sam ušao u ritam i zaista sam uživao”.

“Klio” je auto sa sekvencijalnim menjačem, traži od vozača veće umeće od, recimo, “tvinga”, mora da mu se prilagodi stil vožnje. Atraktivan je, rafiniran, ne oprašta greške, a pažnja mora da se posveti i čuvanju guma. Veoma lako mogu da sebe zamislim u njemu dogodine, a i Klio kup je takmičenje koje ima svoje nacionalne i regionalne serije i popularno je. Centralnoevropska zona je mesto gde bih želeo da nastavim trkanje, samo je pitanje za koji ću auto na kraju da se odlučim”, dodao je “najbrži lekar među trkačima”.

Inače, Šainoviću predstoji još jedan trkački vikend Tvingo kupa, gde je celosezonski učesnik, za dve nedelje u Budimpešti.